Ykkösvaraukseksi povattu saattaa skipata NBA:n ensi kaudella – ”En ole tehnyt vielä päätöstäni”

© Kuva: fiba.com

NBA:n mahdolliseksi kärkivaraukseksi povattu Luka Doncic väläytti Euroliigan Final Four -turnauksen lehdistötilaisuudessa mahdollisuutta jatkaa Euroopassa vielä ensi kauden ajan.

Doncicin on povattu olevan kahden kärkivarauksen joukossa ja hänet varaisi näillä näkymin joko Phoenix Suns tai Sacramento Kings. Doncicilta kysyttiin lehdistötilaisuudessa ovatko nämä hänen viimeiset pelinsä Euroliigassa.

– En ole varma ovatko nämä viimeiset kaksi peliä. Emme ole tehneet päätöstä vielä. Ehkä kauden jälkeen, Doncic totesi.

Doncicilla on hieman enemmän liikkumavaraa mahdollisen tulokassopimuksensa kanssa kuin muilla varaustilaisuuteen osallistuvilla pelaajilla. Mikäli hän ei ole tyytyväinen seuraan joka hänet varaa, voi hän jäädä Real Madridiin nauttimaan muhkeaa palkkaa ja jättää tulematta NBA:han ja esimerkiksi pyytää seuraa kauppaamaan pelaajaoikeutensa mieluisampaan seuraan. Esimerkiksi Sacramento Kingsin tuulinen organisaatio tuskin olisi Doncicille mieluisin vaihtoehto, kun taas Phoenix olisi varmasti houkuttelevampi, sillä joukkueen päävalmentajana toimii Slovenian EM-mestariksi luotsannut Igor Kokoskov. Phoenixista NBA:n huipulle ponnisti myös Doncicin tietynlainen mentori ja maanmies Goran Dragic.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…