Pystyykö Golden State suojelemaan kotietuaan vai löysikö Houston voittoreseptin?

© Kuva: Getty Images

Läntisen konferenssin finaalisarja on siirtynyt Oaklandiin, kun Golden State Warriors isännöi Houston Rocketsia. Ottelupari on tasatilanteessa 1-1 ja kolmas ottelu näytetään suorana lähetyksenä Ruudussa.

Kaksi ensimmäistä ottelua ovat olleet hyvin kaksijakoisia. Ensimmäisessä Golden State nappasi kotiedun itselleen 119-106-voitolla ja toisessa kamppailussa Houston otti vieläkin selvemmän 127-105-voiton. Otteluparista on odotettu tiukkaa, mutta molemmat aiemmat ottelut ovat varsin yksipuolisia näytöksiä.

Ensimmäisessä ottelussa Golden State oli joka osa-alueella parempi ja näytti, ettei joukkuetta voi pysäyttää mikään. Houston iski kuitenkin komeasti takaisin toisessa. Erona otteluiden välillä oli Houstonin puolustus sekä parempi heittopeli. Tämän vuoden pudotuspeleissä voitto-otteluissaan Houston on pystynyt pitämään vastustajansa keskimäärin 96,6 pisteessä, kun taas tappiopeleissä vastustaja on rokottanut keskimäärin 118,7 pisteen edestä. Vaikka Houstonin elää hyökkäyspelistään, niin puolustuspelillä voitetaan mestaruuksia.

Ensimmäisessä pelissä James Harden ja Chris Paul jäivät liian yksin, mutta toisessa PJ Tucker ja Eric Gordon pystyivät kantamaan oman kortensa kekoon. Houston tarvitseekin roolipelaajiaan, sillä pelkästään Hardenin tai Paulin tulivoimalla ei Golden Statea kaadeta.

Golden Staten pienoisena huolenaiheena on ollut yllättäen Stephen Curryn esitykset. Polvivammastaan toipunut Curry heitti ensimmäisessä ottelussa 18 pistettä ja toisessa hän jäi 16 pisteeseen. On selvää, että Curry saa ennemmin tai myöhemmin pelinsä kulkemaan ja silloin Houstonin on pystyttävä pimentämään Kevin Durant, joka on ollut tässä ottelusarjassa lähes pitelemätön. Ensimmäisessä Durant johdatti joukkueensa voittoon 37 pisteen saldolla ja toisessa hän oli joukkueen harva valopilkku 38 pisteellä.

Golden State pääsee pelaamaan nyt kotikentällään ja on selkeä ennakkosuosikki kuittaamaan molemmat ottelut nimiinsä. Houston oli kuitenkin NBA:n tämän kauden paras vierasjoukkue ja tärkeä voitto toisesta ottelusta varmasti helpotti henkisesti. Kolmas ottelu ei vielä ratkaise otteluparia, mutta se kääntää vaakaa vahvasti toisen suuntaan.

Suora lähetys ottelusta alkaa kello 3.00.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…