Läntisen konferenssin neljäs finaaliottelu on edessä ensi yönä, kun Golden State Warriors isännöi Houston Rocketsia. Golden Statella on mahdollisuus ottaa jättiaskel kohti neljättä peräkkäistä finaalipaikkaansa, mikäli se onnistuu nappaamaan kolmannen voittonsa. Suora lähetys ottelusta alkaa Ruudussa kello 4.00.

Golden State johtaa ottelusarjaa 2-1 ja se voi voitolla pistää ottelusarjan jo katkolle. Näiden joukkueiden kohtaamista odotettiin vesi kielellä ja peleistä ennakoitiin tasaisia ja viihdyttäviä. Totuus on kuitenkin ollut toisenlainen, sillä kaikki kolme ovat päättyneet selvin numeroin ja jännitysmomentti on karissut pois jo varsin varhaisessa vaiheessa. Joukkueiden viime kohtaamisessa Golden State järjesti kunnon turpasaunan viemällä ottelun nimiinsä peräti 126-85. Kahdessa aiemmassa ottelussa hieman jäässä ollut Stephen Curry ylsi tasolleen iskemällä taululle 35 pistettä.

Golden Staten 41 pisteen voitto on varsin harvinainen NBA:n pudotuspeleissä ja aiemmin vain 14 ottelua NBA:n pudotuspelihistoriassa on päättynyt suurempaan eroon. Se oli samalla Golden Staten suurin voitto pudotuspeleissä ja samanaikaisesti Houstonin suurin tappio. Tuollaisen nöyryytyksen jälkeen on vaikea nähdä miten Houston voi nousta vieraskentällä Golden Statea vastaan, mutta mahdotonta se ei ole. Tulihan Golden Statenkin esitys 22 pisteen tappion jälkeen. Houstonille ongelman aiheuttaa kuitenkin se, että peli pelataan edelleen Oaklandissa. Golden State on voittanut 16 peräkkäistä pudotuspeliään kotikentällään, joten kaikki merkit ovat Houstonia vastaan.

Toivo ei ole kuitenkaan täysin menetetty, sillä Houston tuskin pelaa toista yhtä huonoa peliä peräkkäin. Yksi otteluparin kulminaatiopisteistä on ollut pallonmenetykset. Se joukkue, joka on pitänyt pallosta paremmin huolta, on myös voittanut pelin. Viime ottelussa Houston sortui 18 pallonmenetykseen, kun taas Golden Statelle niitä tuli ainoastaan kahdeksan. Houstonin heittopeli oli myös edellisessä ottelussa surkealla tasolla – osittain johtuen luonnollisesti Golden Staten vahvasta puolustuksesta.

Houstonin pelin moottorina ovat James Harden ja Chris Paul, mutta viime pelissä tuo moottori sakkasi paremman kerran. Tähtien on pystyttävä olemaan tähtiä, sillä Houstonilla ei ole saman tason vaihtoehtoja kuin Golden Statella, jossa yhden tähden vaisuna iltana joku muu saattaa pommittaa salista valot pois. Viime ottelussa oli Klay Thompsonin vuoro olla kylmä kahdeksalla pisteellä ja Curry otti oman roolinsa. Kevin Durant on sen sijaan tehnyt takuuvarmaa jälkeä läpi pudotuspelien. Hieman helpotusta Houstonille saattaa tuoda Andre Iguodalan poissaolo. Jokapaikanhöylän pelaaminen on epävarmaa ottelussa.

Kun Houston otti voiton toisessa ottelussa Eric Gordon, TJ Tucker ja Trevor Ariza kasasivat yhteensä 68 pistettä. Viime ottelussa kolmikko heitti 23 pistettä. Vielä kun siihen lisätään se, että Harden jäi 20 pisteeseen, oli murskatappion resepti valmis.

Golden Staten purjeessa on viime voiton myötä vahva myötätuuli, muttei se tarvitse kuin yhden reiän, niin momentum kääntyy taas Houstonille. Houston voi lähteä otteluun sikäli paineitta, ettei kukaan odota heiltä enää mitään murskatappion jälkeen, eivätkä he voi ainakaan pelata yhtä huonosti. Tappio toimi varmasti myös hyvänä herättäjänä. Josko vihdoinkin konferenssifinaaleissa nähtäisiin tasainen ja jännittävä ottelu?