Houston Rocketsin ja Golden State Warriorsin ottelusarja jatkuu ensi yönä Houstonissa tasatilanteesta 2-2. Ruutu esittää viidennen ottelun suorana lähetyksenä kello 4.00 alkaen.

Näiden joukkueiden keskinäisten otteluiden ennakoiminen on ollut yhtä arpapeliä. Kyseessä on kuin Rocky Balboan ja Apollo Creedin taistelu. Molemmat ovat vuorotellen kanveesissa, mutta löytävät aina keinon nousta ylös.

Viime ottelussa oli Houstonin vuoro olla köysissä. Se oli hävinnyt edellispelin 41 pisteellä ja Golden State karkasi jo ensimmäisen viiden minuutin aikana 12-0-johtoon. Siinä vaiheessa näytti siltä, että ottelusarja alkaa olla taputeltu. Houston kuitenkin keräsi itsensä ja nousi mukaan taisteluun nousten ottelussa johtoon ennen kuin Golden State iski jälleen sille tyypillisesti kolmannella neljänneksellä. Kun Golden State johti peliä vajaa 11 minuuttia ennen loppua 12 pisteellä, näytti Houstonin peli jälleen pelatulta. Houston kuitenkin teki mahdottomasta mahdollisen ja nousi viime hetkillä Golden Staten kotikentällä kolmen pisteen voittoon. Ottelu oli samalla ensimmäinen ottelusarjassa, jossa jännitys säilyi loppuun saakka, sillä kolme aikaisempaa peliä olivat olleet melkoisia murskajaisia.

Nyt ottelukaravaani matkaa jälleen Houstoniin ja panokset ovat huipussaan. Houstonilla on nyt avaimet käsissään eikä se halua palata Oaklandiin siinä tilanteessa, että sen on pakko voittaa jälleen vieraskentällä. Ottelupari on ollut melkoista shakkia, kun toinen joukkue on aina pystynyt nostamaan tasoaan edellistappion jälkeen. Edelliskohtaamisessa Golden Staten kohtaloksi koitui joukkueen jäätyminen ratkaisuhetkillä sekä Houstonin noussut intensiteetti puolustuspelaamisessa.

Golden State pelasi edellisottelussa ilman Andre Iguodalaa ja hänen pelaamisensa on epävarmaa myös ensi yönä. Myös edellisottelussa polveaan hieman loukannut Klay Thompsonin pelaaminen on epävarmaa, mutta todennäköisesti hänet nähdään kentällä. Aivan täydessä kunnossa hän tuskin kuitenkaan on.