Houston Rocketsilta on mahdollisuus syöstä Golden State Warriors valtaistuimeltaan, kun joukkueet kohtaavat ensi yönä kuudennessa ottelussa. Houston johtaa otteluparia 3-2.

Houston pystyi pitämään pintansa kotikentällään ja otti toisen peräkkäisen voittonsa Golden Statesta, kun se voitti joukkueiden edelliskamppailun 98-94. Houstonin voitto oli entistäkin vakuuttavampi, kun ottaa huomioon, että sen ykköspelaaja James Harden jäi hänelle varsin vaatimattomaan 19 pisteen saaliiseen ja heitti kaikki 11 kolmen pisteen heittoyritystään ohi. Hardenin ollessa kylmänä Eric Gordon (24) ja erityisesti toisella puoliajalla tulikuumaksi yltynyt Chris Paul (20) kantoivat joukkuetta. Voittoa kuitenkin himmensi se, että Paul loukkasi ottelun viime hetkillä takareitensä ja joutuu olemaan näin sivussa seuraavasta pelistä. Vamman tarkkaa vakavuutta ei ole tiedossa, mutta pahimmassa tapauksessa huili saattaa venyä pidemmäksikin.

Houston pyöritti viime ottelussa ainoastaan seitsemän pelaajan rotaatiota, joten yhden kulmakiven putoaminen pois kokoonpanosta aiheuttaa varmasti päävalmentaja Mike D’Antonille päänvaivaa. Gordon nousee Paulin tilalle aloitusviisikkoon ja hän on ollut joukkueen tasaisin pelaaja tässä ottelusarjassa. Penkiltä on kuitenkin myös löydyttävä uusi vastuunkantaja Gordonin tilalle.

Vaikka Houston voitti viime ottelussa, niin silläkin on kuitenkin vielä paljon parannettavaa. Joukkue heitti peräti 30 vapaaksi luokiteltua heittoa ohi ottelussa. Siitä huolimatta joukkue pystyi voittamaan Golden Staten. Se luo varmasti uskoa joukkueelle, sillä kahta yhtä surkeaa heittoiltaa huippujoukkue tuskin kokee.

Myös Golden Statella on omat loukkaantumishuolensa, kun Andre Iguodalan pelaaminen on edelleen epävarmaa. Hänen ollessaan pois, Golden State on hävinnyt molemmat ottelunsa. Hänen monipuolisuutensa olisi erittäin tärkeä lisä joukkueelle, joka on osoittanut harvinaista haavoittuneisuutta viime peleissä.

Golden State on sille oudossa tilanteessa, kun se on selkä seinää vasten. Steve Kerrin alaisuudessa joukkue on ollut vain neljästi samassa tilanteessa pudotuspeleissä. Golden State on voittanut otteluista kolme ja ainoa tappio tuli toissakauden ratkaisevassa finaalissa Clevelandia vastaan. Viime kaudella Golden State hävisi pudotuspeleissä ainoastaan yhden ottelun. Tänä vuonna tappioita on tullut jo viisi.

Houstonin hyökkäystä on kehuttu pitkin kautta, mutta kahdessa edellispelissä se on jättänyt Golden Staten alle 100 pisteeseen, joka on melkoinen saavutus. Golden Staten tähtinelikko Kevin Durant, Draymond Green, Klay Thompson ja Stephen Curry johtavat joukkueen peliä, mutta apu on vähissä. Nelikon ulkopuolelta viime ottelussa tuli vain kahdeksan pistettä ja penkiltä ainoastaan neljä. Vaikka Golden Staten tähtirintama on leveä ja omaa luokkaansa verrattuna muihin, niin viime otteluissa sen penkkipelaajat ovat pettäneet.

Golden Staten hyökkäyspelissä pallo ei ole liikkunut samaan malliin kuin aiemmin. Durant on ollut pakotettu vaikeisiin heittoihin joita hän on myös ottanut. Durant on varmasti koko NBA:n vaikeimmin puolustettava pelaaja, sillä hän pystyy ratkaisemaan vaikeistakin paikoista, mutta hän on ottanut tässä ottelusarjassa jopa epätyypillisen vaikeita heittovalintoja. Joukkueen on jaettava palloa paremmin saadakseen Houstonin puolustuksen liikkeelle.

Ottelusta on odotettavissa äärimmäisen mielenkiintoinen. Harden todennäköisesti vastaa viime ottelun heikkoon esitykseen jollain poskettomalla pelillä ja joku Golden Staten tehotriosta vastaa samalla mitalla. Ottelu tulee lopulta ratkeamaan siihen, kumman penkiltä löytyy tällä kertaa enemmän ratkaisuvoimaa. Ottelusarja on ollut pitkä ja raskas aloitusviisikon pelaajille ja sen on hiljalleen alettava tuntua jossain. Nyt on jommassakummassa joukkueessa tilausta uudelle sankarille.

Suora lähetys ottelusta alkaa kello 4.00.