Syöpä katkaisi valmentajan kauden – selättänyt sairauden ja jatkaa päävalmentajana

Lars Ekström jatkaa Kobrien päävalmentajana kaudella 2018-2019.

Kuluneella kaudella Ekström ehti valmentaa Kobria täysipainoisesti vain pre-seasonin sekä muutaman kuukauden kauden alusta. Vakava sairaus kuitenkin keskeytti hyvin alkaneen työn ja hän joutui jäämään kauden loppuun kestäneelle sairaslomalle.

Ekström omaa pitkän pelaajauran sekä liigassa että maajoukkueessa. Pääsarjatasolla Lars on valmentanut Namika Lahtea kaudet 03-07sekä Porvoon Tarmoa 07-08, Espoon Honkaa 09-10 ja KTP:tä 11. Kausi 16-17 kului päävalmentajana Japanissa. Ekström valittiin 04 ja 07 korisliigan vuoden valmentajaksi.

– Minun puoleltani sopimus oli itsestään selvä. Kobrat hoiti asiani hienosti sairauteni aikana. Luottamus ja se, että saa valmentaa seurassa ja kaupungissa jossa on särmää, ovat minulle tärkeitä asioita. Hinku takaisin valmentamaan ja kilpailemaan on kova. Hyvä asia on myös Ville Turjan jatko apuvalmentajana. Villehän suoritti viime kaudella HKVT tutkinnon ja uskon, että yhdessä voimme tuoda joukkueelle paljon uusia asioita, Ekström toteaa seuran sivuilla.

– Vastoinkäymiset saavat aina välillä muistamaan sen mikä elämässä on tärkeintä, ja se on varmasti meille jokaiselle terveys. Larsin sairastuminen viime syksynä laittoi asioita uuteen tärkeysjärjestykseen meidän kaikkien kohdalla. Olen todella iloinen, että Lars on nyt tervehtynyt ja hän voi uudestaan jatkaa Kobrien päävalmentajana työtään, josta on vain hyvää sanottavaa, Markku Turja toteaa.

Ville Turja jatkaa Kobrien valmentajana myös tulevalla kaudella. Turja on toiminut Kobrissa pelaajana I-divisioonaan noususta lähtien ja valmentajanakin jo lähes 10 vuotta joista muutaman kauden divarissa myös päävalmentajana. Viime kauden aikana hän suoritti huippuvalmentajatutkinnon, joka koulutus päättyi kuluvan kuun alussa.

– Viime kausi oli melkoisen raskas, kun Larsin sairastumisen myötä jouduin ottamaan vähän liian paljon vastuuta myös valmennushommista. Tässä, kun on fysioterapian opiskelut loppusuoralla ja HKVT- tutkinnon suorittaminen oli myös mittava prosessi kaiken muun ohella, on kyllä pakko sanoa, ettei ollut vapaa-ajan ongelmia. Hienoa, että Lars jatkaa meillä, niin pääsemme toteuttamaan viime syksynä suunniteltuja juttuja. HKVT-koulutus oli erittäin hyvä ja tuli varmasti parhaaseen aikaan, kun itselle oli ehtinyt kertyä jo aika paljon erilaista tietoa, niin koulutuksesta sai todella paljon irti ja pystyi hyvin omaksumaan uusia asioita. Tässä on tämän valmennushomman ohessa tullut pelattua menneinä vuosina enemmän ja vähemmän lähinnä sen mukaan miten kroppa on kestänyt. Puukkoa käytellään taas kesän alussa, ja varmasti ortopedin kanssa sitten mietimme, vieläkö harjoituksissa vedetään myös pelikamppeita päälle, Turja tuumii.

Joukkueen osalta pelaajauutisia on luvassa lähiaikoina.

Lähde: Kobrien kotisivut