Espanjan koripalloliigassa alkavat pudotuspelit sunnuntaina. Petteri Koposen Barcelona saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa.

Barcelona sijoittui runkosarjassa kolmanneksi saldonaan 24 voittoa ja 10 tappiota. Koposen mukaan joukkueella olisi ollut eväät parempaankin.

– Runkosarja meni vähän ylös ja alas, mutta paransimme loppua kohden. Hävisimme aika paljon pelejä kotona, jotka meidän olisi pitänyt pystyä hoitamaan. Meillä oli vaikea loppukauden ohjelma, mutta saimme siitä huolimatta kolmannen sijan ja se oli ihan hyvä suoritus. Tavoitteena oli olla kahden joukossa, mutta nyt olimme kolmansia, Koponen avaa joukkueen kautta Koripalloliiton tiedotteessa.

Pudotuspelien ensimmäinen kierros pelataan paras kolmesta -järjestelmällä, joten virheisiin ei ole varaa.

– Pudotuspelit ovat aina oma maailmansa. Nyt, kun ensimmäinen kierros on paras kolmesta, niin jo yksi huono peli saattaa pudottaa sinut jatkosta. On tärkeää saada kotivoitto heti alkuun ja lähteä siitä sitten Andorraan paremmista lähtökohdista. Emme voi antaa yhtään siimaa, vaan heti lähteä vauhdilla peliin.

Barcelona ja Andorra kohtasivat kauden aikana yhteensä kolmasti. Barcelona vei otteluista kaksi nimiinsä.

– Andorra on vaarallinen joukkue. Voitimme heidät kahdesti, mutta hävisimme heille pystyyn vieraskentällä. He ovat pelanneet hyvän kauden ja meidän pitää olla valmiina.