LeBron James pelaa kahdeksantena kesänä peräkkäin NBA-finaaleissa, kun hän oli johdattamassa Cleveland Cavaliersin voittoon Boston Celticsiä vastaan itäisen konferenssin seitsemännessä pelissä.

Jamesin finaaliputki alkoi Miamissa ja on nyt jatkunut Clevelandissa. Tämän kauden suoritus on ehkäpä kaikista kovin seitsemästä. Kun katsoo Clevelandin rosteria, niin on selvää, ettei Jamesilla ole samankaltaista apujoukkoa ympärillään kuin aiempina vuosina. Siitä syystä Jamesin neljäs NBA-mestaruus jää todennäköisesti haaveeksi tulee vastaan sitten Golden State tai Houston. Mestaruudet eivät ole kuitenkaan pelkästään Jamesin perinnön mittari. Esimerkiksi Golden State Warriorsin päävalmentaja Steve Kerr voitti pelaajaurallaan viisi mestaruutta, mutteivät mestaruuksien määrät tee hänestä parempaa pelaajaa kuin James. Se, että joukkueen ykköspelaajana antaa joukkueelleen mahdollisuuden voittaa NBA-mestaruus kahdeksana vuotena peräkkäin, on jotain erityistä.

Vaikka voitot ja mestaruudet ovat aina se isoin mittari, ei mestaruussormuksen kirkkauden saa antaa häikäistä liikaa. Mutta jos Cleveland onnistuu nappaamaan mestaruuden, jo nyt vilkkaana käyvä keskustelu siitä kumpi on parempi: James vai Michael Jordan, saa yhden lisävaihteen ja James nousee vähintään Jordanin rinnalle väittelyssä.

James pelaa ehkäpä uransa parasta koripalloa 33-vuotiaana. Nauttikaamme tästä ainutlaatuisesta mahdollisuudesta, kun vielä voimme.