Video: Cleveland kämmäsi dramaattisen avausfinaalin – LeBron Jamesin ennätyksellinen peli ei riittänyt

© Kuva: Getty Images

NBA-finaalit käynnistyivät jännitysnäytelmällä, jonka Golden State vei lopulta nimiinsä jatkoajalla 124-114.

Cleveland aloitti ottelun vahvasti ja johti toisella neljänneksellä jo 11 pisteellä. Toisella puoliajalla Golden State otti kuitenkin ohjakset jälleen käsiinsä ja varsinaisen peliajan loppuratkaisut olivat erittäin dramaattiset. Joukkueet menivät loppuhetket käsi kädessä. Cleveland oli voitossa kiinni 36 sekuntia, kun se johti kahdella pisteellä ja Kevin Durantille vihellettiin hyökkääjän virhe. Tilanne kuitenkin tarkastettiin uudelleen ja muutettiin LeBron Jamesin virheeksi. Durant pussitti molemmat vapaaheitot sisään ja tasoitti tilanteen. Voiton avaimet tulivat vielä Clevelandin George Hillille 4,7 sekuntia ennen loppua. Hill pääsi vapaaheittoviivalle, kun Cleveland oli pisteen tappiolla. Hän upotti ensimmäisen yrityksen, mutta toinen meni ohi. JR Smith sai hyökkäyslevypallon, mutta lähti kaikkien ihmetykseksi viemään palloa ulos eikä yrittänyt nostaa palloa koriin.

Jatkoajalla Golden State pystyi heti alkuun repäisemään kaulan, johon Cleveland ei pystynyt enää vastaamaan ja näin Golden State otti avausvoiton.

James rikkoi ensimmäistä kertaa urallaan 50 pisteen rajan pudotuspeleissä, kun tilastoi 51 pistettä, 8 levypalloa ja 8 syöttöä. Kevin Love säesti 21 pisteellä ja 13 levypallolla. Golden Staten tehoista vastasivat Stephen Curry (29), Durant (26) ja Klay Thompson (24).

NBA:n viime yön tulos:
Golden State-Cleveland 124-114 (otteluvoitot 1-0)


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta