BC Nokian puolustuksen luottomies Niko Mattila, 24, on tehnyt jatkosopimuksen tulevasta kaudesta 2018/19. 192-senttiselle takapelaajalle tuleva kausi on neljäs peräkkäinen Näädät-nutussa.

Mattila siirtyi Korisliiga-debyyttikautensa jälkeen kasvattajaseurastaan Tampereen Pyrinnöstä vielä teini-ikäisenä Kauhajoen Karhuun, jossa hän viihtyi kolme kautta. Rakkikoiramaisesta puolustuksestaan ja pitkistä käsistään tunnettu Mattila liittyi Näätien vahvuuteen kolme vuotta sitten kaudeksi 2015/16.

Nuorisomaajoukkueissa Mattila on pukenut Suomen paidan ylleen peräti 84 kertaa. Päättyneellä kaudella Mattila veisteli Näädille keskimäärin 5,2 pistettä, 1,9 levypalloa ja 1,3 syöttöä ottelua kohden.

– Nikolla on rikkinäinen kausi alla, mutta uskomme edelleen vahvasti, että terveenä pojassa on potentiaalia ja kehitysvaraa löytyy rutkasti. Onhan Niko jo todistanut, että on liigatasolle erittäin hyvä pelaaja. Hän tulee olemaan tärkeä osa meidän pelaavaa kokoonpanoa ensi kaudella, päävalmentaja Ville Tuominen kertoo nokialaisten sivuilla.

– Kiva jatkaa, olen viihtynyt Nokialla. Odotan innolla ensi kautta, koska tiedän, että pystyn paljon parempaan kuin miten viime kausi meni. Ehjä ja terve kausi toiveissa, Mattila kommentoi jatkosopimustaan.

Näädillä on voimassaolevat ensi kaudesta Mattilan lisäksi Daniel Dolencin ja Aapeli Alasen kanssa.