Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies pelaa pitkälti yliopistopelaajista kootulla joukkueella Latviaa vastaan Riikassa sunnuntaina 10.6. osana Roosa nauha -tapahtumaa.

Susiladies harjoittelee tällä hetkellä open gym -periaatteella, jonne ovat tervetulleet kaikki naisten ja nuorten maajoukkuepelaajat. Susiladiesin valmennuksen johdolla pelaajille tarjotaan mahdollisuus harjoitella läpi kesän laadukkaasti ja paljon. Pääpaino treenaamisessa on fysiikassa ja henkilökohtaisissa lajitaidoissa.

Latviaan Susiladiesin karavaani kulkee nuorella kokoonpanolla, joka koostuu suurilta osin Yhdysvalloissa pelaavista yliopistopelaajista ja Naisten Korisliigan nousevista tähdistä. Suomen naiskoripallon strategiana on jo hetken aikaa ollut nuorten lupauksien lähettäminen Atlantin taakse ammentamaan oppia yliopistosarja NCAA:sta.

– Ja näin haluamme pitää heistä huolta kaikin mahdollisin tavoin. Tarjoamme heille laadukasta harjoittelua ympäri vuoden ja tätä kautta sitouttaa heidät maajoukkuetoimintaan, Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

– Muutamilla Yhdysvalloissa pelaavilla on vielä loukkaantumisia ja kesäkoulua, joten ihan kaikkia emme ole saaneet mukaan.

Latviassa Susiladies pelaa ensin lauantaina 9. kesäkuuta scrimmagen suljetuin ovin Latviaa vastaan, kunnes sunnuntaina kello 17:00 maajoukkueet mittelevät Daugavan urheiluhallissa. Ottelu on osa kansainvälistä Roosa nauha -tapahtumaa, jolla tuetaan rintasyöpätietoisuutta- ja -tutkimusta.

– Pelaajat joutuvat vähän tekemään ottelupäivänä ylimääräistä, mutta motivoituneina ja tärkeän asian puolesta, Salminen kertoo.