Forssan Alussa viime kaudella Naisten Korisliigaa pelannut Venla Varis, 20, siirtyy Yhdysvaltojen yliopistokentille Grand Canyonin yliopistoon.

Korson Kunnon kasvatti veisteli FoA:lle päättyneellä kaudella keskimäärin 2,8 pistettä ja 1,1 levypalloa ottelua kohden pelaten reilut 16 minuuttia ottelua kohden. Tätä ennen 180-senttiseltä laiturilta löytyi pääsarjakokemusta HBA-Märskystä edelliskaudelta.

– Venla teki rohkean liikkeen jättämällä viimeisen vuoden HBA:ssa väliin ja siirtyi Alkuun. Forssassa saatu valmennus ja tuki oli todella laadukasta ja täytyy sanoa, että voimme olla kaikki ylpeitä siitä laadusta, joka seuroissamme on joka päivä läsnä. ”Vexille” onnittelut ja tietysti myös kasvattajaseuralle, HBA-Märskyn päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Varis on voittanut urallaan mm. 19-vuotiaiden tyttöjen SM-kultaa Helmi Basketissa kaudella 2016/17. Suomen paidan nuorten maajoukkueissa Varis on pukenut ylleen kolmetoista kertaa.

– Onhan se jännittävää siirtyä yliopistokentille. Alkuun epäilin, että uskallanko edes lähteä, mutta uskon, että tämä päätös kannatti. Hienoa saada uusia kokemuksia ja päästä kehittymään koripalloilijana, Varis kertoo.

Grand Canyon on Phoenixissa sijaitseva yliopisto, joka on NCAA:n ykköstasolla suhteellisen nuori. Kakkostasolla yliopisto nautti menestyksestä 2010-luvun alkupuolella, mikä poiki nousun ykkösdivisioonaan kaudeksi 2013/14.

– Grand Canyon oli monesta ehdokkaasta se kaikkein innokkain ja vakuutuin heidän valmennuksensa puheista. Salminen vielä vahvisti, että heidän valmentajansa vaikuttaa osaavalta.

”Antelopesin” päävalmentajana toimii entinen WNBA:n mestari (2005) ja kertaalleen tähdistöotteluun (2009) valittu Nicole Powell.