Susiladies sai oppitunnin maailman huipulta, kun MM-kisoihin valmistautuva Latvia oli tyly emäntä Riikassa pelatussa maaottelussa 96-46 (47-20).

Susiladies aloitti valppaasti pistäen MM-kisoihin valmistautuvan Latvian valtaosan ensimmäisestä neljänneksestä tiukille. Vikkelä Sara Bejedi teki tuhojaan läheltä ja kaukaa, Awak Kuier oli pitkine raajoineen kaikkialla ja Sara Rokkanen viskasi kolmosellaan tilanteeksi 9-10 vierasjoukkueelle.

Latvia keräsi rivinsä ripeästi päättäen neljänneksen 11-0-juoksuun ja löi lisää löylyä toisella neljänneksellä Suomen pyristelyistä välittämättä. Puoliaikaan mennessä Roosa nauha -tapahtuman kunniaksi pinkkiin pukeutunut kotijoukkue repäisi eroksi 47-20.

Toinen puoliaika tarjosi tuloksellisesti vähän uutta, kun Susiladies sai hyökkäyksensä rullaamaan vain hetkittäin. Latvialaiset venyttivät eroa viemällä kolmannen neljänneksen 30-15 ja viimeisteli päätösneljänneksellä vähän heikommalla 19-11-päätösneljänneksellä pelin pakettiin.

Latvia pääsi peluuttamaan kokoonpanoaan tasaisesti läpi ottelun saaden onnistumisia koko rintamalta. Pistenikkareina kunnostautuivat mm. Kitija Laksa (15/4), Dita Rozenberga (14/6), Kristine Vitola (10/10), Digna Strautmane (11/3) ja Ieva Krastina (10/3).

Bejedi, Kuier, Pirttinen ja Äijänen onnistujina

– Kyllä se vain niin on, että näitä pelejä tarvitaan. Kovaa harjoittelua ja kansainvälisiä pelejä, jotta nähdään missä ollaan ja minne on matka. Tänä viikonloppuna monta pelaajaa otti ison harppauksen eteenpäin, Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Nyt pelasimme MM-kisoihin valmistautuvaa joukkuetta vastaan. Vaikka matka huipulle tuloksellisesti tuntuu pitkältä, niin loppupeleissä se ei ole niin iso. Se on vain tekemisestä kiinni. Meillä alkaa olla pelaajatyyppejä ja harjoittelu on tarvittavan laadukasta.

Susiladiesin nuoresta kokoonpanosta Latviaa vastaan erottui ’00-syntynyt Bejedi, joka veisteli 15 pistettä, neljä levypalloa, viisi syöttöä ja neljä riistoa. Vuotta nuorempi Kuier (8/9) taas pääsi esittelemään valtavaa potentiaaliansa. Kuierin ottelun kohokohtiin kuului mm. suoraan kuljetuksesta summerin peitonnut kolmonen kolmannen neljänneksen päätteeksi.

– Sara otti viikonlopun aikana huiman harppauksen eteenpäin. Toivottavasti jatkaa samalla tavalla. Awakia vastaan ei edelleenkään pysty edes maailman huiput tekemään koria korin alta, Salminen kehaisi suojattejaan.

Päävalmentaja Salminen nosti esille myös Veera Pirttisen (3/3) kehitysaskeleet ja Anniina Äijäsen (6/8) luotettavan pelaamisen virhevaikeuksista huolimatta.

– Oli siellä toki valonpilkahduksia muillakin, Salminen lisäsi.

Ottelutilastot