Mikael Sandberg, 27, pelaa ensi kaudella Korisliigaa Ura Basketin paidassa. Turun NMKY:n kasvatti vahvistaa joukkuetta merkittävästi monipuolisella osaamisellaan.

Mikael ”Ässä” Sandberg, 210 cm, valittiin toukokuussa Divari A:n vuoden pelaajaksi. Hän teki ottelua kohden 20 pistettä, nappasi 10.7 levypalloa sekä jakeli 3.7 koriin johtavaa syöttöä.

Kahdeksan kauden ”Korisliiga-veteraanina” Sandberg on nykyaikaisen ison pelaajan prototyyppi, joka tarvittaessa pomppaa kaaren taakse ja upottaa kolmen pisteen heittonsa tarkasti. Viime kaudella kolmosten onnistumisprosentti oli komeasti 39,7.

– Ura Basketissa on hyviä ihmisiä ja kehittynyt taustaorganisaatio. Uran Korisliiga-projekti on kiinnostava ja tunnen täältä jo entuudestaan paljon ihmisiä, joten tiedän, mitä tuleman pitää. Oloni tuntuu kotoisalta, Sandberg listaa siirtoonsa vaikuttaneita syitä Uran sivuilla.

– Odotan myös oppivani jotakin uutta seuran laji- ja fysiikkavalmentajilta. Coach Palotiellä on vahva oma pelifilosofia, joka kiehtoo minua kovasti.

– Tulevan kauden menestyksemme kulminoituu tietysti paljolti amerikkalaisiin pelaajiin, ja miten he sitoutuvat pelitapaamme. Ja joukkueen vahva koheesio muutenkin on tietysti meidän kaikkien vastuulla, Sandberg vielä muistuttaa.

– Sandberg oli pelaajahankintalistallamme prioriteetti numero yksi. Ässällä oli muitakin kiinnostuneita seuroja runsaasti, joten senkin puolesta on mahtavaa, että hän valitsi lopulta Ura Basketin, päävalmentaja Kristian Palotie iloitsee.

– Ässähän omaa peräti kahdeksan kauden Korisliiga-kokemuksen ToPon, Vilppaan ja Pyrinnön riveistä. Mutta se kehitys, mikä nähtiin viimeisen kahden kauden aikana Kristikassa, oli merkittävää ja hänet myös palkittiin ansaitusti peräkkäisinä kausina M1B- ja M1A -vuoden pelaajana.

– Ässä sopii niin kilpailullisella persoonallaan sekä pelaajaominaisuuksiltaan systeemiimme loistavasti.

– Vielä on totta kai lisänimiä rosteriimme tiedossa. Suomalaisrunkomme on mielestäni nyt noin kahta pelaajaa vaille valmis, Palotie kaavailee.