Petteri Koponen: ”Aina kiva tulla tänne ympäristöön”

© Kuva: fiba.com

Marras- ja helmikuun MM-karsintaotteluista sivussa ollut Susijengin pitkäaikainen kulmakivi Petteri Koponen, 30, palasi Suomeen sunnuntaina FC Barcelonan kanssa viettämänsä seurajoukkuekauden jälkeen. Koponen kuvaili paluuta Susijengin harjoituksiin kuin paluuksi kotiin.

– Aina kiva tulla tänne ympäristöön, nähdä tuttuja jätkiä ja kavereita ympärillä ja vaihtaa kuulumisia. Oli entistäkin enemmän intoa, kun ei seurajoukkuekauden aikana päässyt pelaamaan maaotteluita, Koponen hehkui ensimmäisissä maajoukkueharjoituksissaan sitten syyskuun alun Basket.fi:lle.

Susijengi aloittaa maajoukkuekesän juhannusaatonaattona kohtaamalla Viron Tallinnassa. Uusintaottelu on luvassa juhannuksen jälkeisenä maanantaina, jolloin Viro saapuu Susijengin vieraaksi Hartwall Areenalle. Tuplamaaottelun jälkeen vuorossa on elintärkeä kolmas MM-karsintaikkuna, jossa Susijengi kohtaa Tshekin vieraissa ja Islannin kotona.

Aikataulu on tiukka, mutta Koponen hehkuu luottoa omiinsa.

– Olin ihan yllättynyt, kun jo ekoissa treeneissä ajettiin uusia pikku juttuja sisään. Näidenkin parin treenipäivän aikana saadaan hommaa varmasti eteenpäin, ”Kenraali” hymyili.

– Viro-matseissa saadaan kaikille jätkille vähän tatsia ja ollaan otteissamme varmoja, kunhan karsinnat alkaa.

Koponen aloitti omat maaottelunsa 18-vuotiaana keltanokkana kesällä 2006. Kaksitoista maajoukkuekesää ja 130 A-maaottelua myöhemmin Koponen kuuluukin Susijengin kokeneeseen kaartiin, jonka tehtävä on johtaa joukkueen nuoria susia puheillaan ja esimerkillään.

– Tosi paljon nuoria jätkiä. Kun katsoo ympärille, ei voi sanoa muuta, kuin että kyllä aika on mennyt nopeasti, viittasi Koponen mm. kymmenen vuotta itseään nuorempaan Hannes Pöllään ja 12 vuotta itseään nuorempaan Mikael Jantuseen.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.