Suomen 20-vuotiaat miehet kohtaavat kahdesti Ruotsin

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue kerääntyi kasaan ensimmäisen kerran viime viikolla Kisakallion Susi Training Centeriin ja jatkoi harjoittelemista maanantaina Vantaalla. Joukkue valmistautuu B-divisioonan EM-kisoihin, jotka alkavat Bulgariassa 13. heinäkuuta.

– Ensimmäinen vaikutelma on se, että ikäluokassa on oikeasti kilpailua pelipaikoista kisakoneeseen. Toinen asia on se, että me olemme aika kookas joukkue. Periaatteessa meillä on neljä 210-senttistä ja parimetrisiä yleispelaajia kuusi, päävalmentaja Jyri Lehtonen kertoo Basket.fi:lle.

– Olemme harjoitelleen ja muistelleet asioita, joita nämä pelaajat ovat oppineet jo All Star -leirityksestä lähtien: pallon painetta ja hyvää siirtymäpeliä molempiin päihin. Siihen on miksattu vähän palloskriinipuolustusta ja muutamaa yksinkertaista hyökkäystä. Eli ihan alkutekijöissä vielä ollaan.

Ruotsi taas valmistautuu A-divisioonan EM-kisoihin ja saapuu Suomeen kokoonpanolla, jota tähdittävät mm. Illinois Staten Elijah Clarance sekä Coastal Carolinaan sitoutunut Ebrima Dibba.

– Katsomme näissä peleissä, että millä tasolla tempopelaaminen on, mutta vielä enemmän tarkkailemme yksittäisiä pelaajia. Nämä Ruotsi-pelit antavat osviittaa, että millä porukalla lähdemme Kroatiaan kovaan turnaukseen.

Kuun vaihteessa 30.6.-2.7. Suomen 20-vuotiaat miehet matkustavat Dubrovnikiin kohtaamaan Kroatian, Slovenian ja Saksan.

20-vuotiaat miehet saavat tänään tiistaina 19.6. Tikkurilan urheilutalossa, Vantaalla vastaansa Ruotsin kello 18.30. Huomenna keskiviikkona 20.6. samat joukkueet mittelevät Töölön Kisahallissa, Helsingissä kello 18.30.

Lähde: Koripalloliiton sivut


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.