Yli 450 ottelua Korisliigassa pelannut Eldar Skamo, 31, siirtyy tulevaksi kaudeksi Korisliigaan nousseen Ura Basketin riveihin. Seura vahvisti tiistaina tiedon, josta Turun Sanomat uutisoi jo aiemmin.

Espoo Basket Teamin kasvatti Skamo pelasi päättyneellä kaudella BC Nokian paidassa 46 ottelua hieman yli 24 minuutin ottelukohtaisella keskiarvolla. Pisteitä syntyi 7,1 keskiarvolla ja levypalloja 198-senttinen Skamo poimi keskimäärin 4,8 ottelua kohti. Kolme viime kautta Nokialla pelanneen Skamon ansioluettelossa on kaksi SM-kultaa Espoon Hongasta (2007 ja 2008) sekä kaudella 2015-16 BC Nokian kanssa voitettu SM-pronssimitali.

– Päätös siirtyä Ura Basketiin oli minulle helppo. Uskon, että pystyn vielä kehittymään pelaajana ja Uran tarjoama rooli oli vaihtoehdoista sopivin. Odotan innolla uusia haasteita ja tulevaa kauden alkua, Skamo kertoo seuran tiedotteessa.

– Roolini joukkueen vanhimpana ja kokeneimpana pelaajana on auttaa ja kannustaa nuorempia kavereita ja viedä joukkuetta eteenpäin kaikin mahdollisin tavoin, Skamo lisää.

Viime päivinä aktiivisesti pelaajamarkkinoilla toiminut sarjanousija kiinnitti viime viikolla riveihinsä amerikkalaispelaaja Stephen Croonen sekä Kristika Turussa viime kaudella divaria pelanneen Mikael Sandbergin. Jatkosopimukset seura on solminut Aleksi Akpason, Eero Sahlbergin, Joona Airennen sekä viimeisimpänä Pyry Rainamaan kanssa.

– Kaikki varmasti ymmärtävät, että nyt saimme isomman luokan kotimaisen nimen meille. Se, mikä tullaan vielä näkemään, on kuinka hyvin meidän pelitapaamme soveltuvan pelaajan myös saimme. Hänen kykynsä operoida monella pelipaikalla avaa meille valtavasti mahdollisuuksia, päävalmentaja Kristian Palotie vakuuttaa.

– Rosterimme on jo tässä vaiheessa hyvin mukautuva. Pystymme pelaamaan tarpeen tullen hyvin erinäköisillä ryhmityksillä. Tavoitteemme oli erottua muista ja nyt sen pitäisi olla rosterinkin puolesta mahdollista.

– ”Ede” on erittäin hyvä heittäjä, fiksu puolustaja, loistava syöttäjä, mutta ennen kaikkea kova kilpailija ja hänen ”epäortodoksinen pelitapansa” sopii meidän ryhmään täydellisesti. Nämä kaikki ominaisuudet tulevat tekemään Ura Basketista hyvin arvaamattoman vastustajan, Palotie ennustaa.

Lähde: Koripalloliiton sivut.