Tiistaina Ruotsin peitonnut Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue joutui keskiviikkona toteamaan länsinaapurin paremmakseen Töölön Kisahallissa loppunumeroin 75-91 (31-41).

Ensimmäinen puoliaika oli miltei toisinto tiistailta, kun Ruotsi repäisi puoliaikaan mennessä kaksinumeroisen johdon 31-41.

– Jostain syystä kaivettiin itsemme kuoppaan jo ensimmäisen kymmenen minuutin aikana. Viimeistely oli heikkoa ja sitä kautta Ruotsi pääsi urheilemaan vapaalla kentällä. He saivat liian paljon helppoja koreja: joko lay-upeja tai vapaaheittoja, Suomen päävalmentaja Jyri Lehtonen kertoo Koripalloliiton sivuilla.

Suomalaisten tavoitteena oli saada samanlainen ryminä aikaiseksi kuin tiistaina Tikkurilassa, mutta tällä kertaa Ruotsi tuli tauolta takaisin parketille ketunhäntä kainalossa. Vierasjoukkue vetäisi puoliajan alkumetreillä 15-0-juoksun, jota ei katkaissut edes Suomen aikalisä. Hurjan korijuhlan vauhdeilla Ruotsi kirmasi selkeään voittoon saakka.

– Jos yleisesti ottaen näitä kahta peliä ajattelee, niin kahdeksasta jaksosta neljä olimme sillä tasolla, millä pitäisi. Neljä jaksoa oli vielä liian huonoa, Lehtonen analysoi.

Suomelta ainoa yli kaksinumeroisiin pistelukemiin yltänyt oli Edon Maxhuni, joka säkitti 22 pistettä ja tarjoili neljä syöttöä. Maxhunin lisäksi Sudenpennuista erottuivat edukseen Aapeli Syrjämäki (4/4), Joona Airenne (6/3) ja Aleksi Liukko (3/5).

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut