Parikymmentä vuotta sitten Dallas Mavericks löysi kultakimpaleen nimeltä Dirk Nowitzki Euroopasta ja toivoo kurssinsa kääntyvän nousuun nyt samantyyppisellä ratkaisulla.

Mavericks teki monimutkaisia liikkeitä varmistaakseen slovenialaisen Luka Doncicin saamisen NBA draftissa. Vasta 19-vuotias Doncic on todellinen suurlupaus – tai oikeastaan jo paljon enemmänkin kuin lupaus.

– Tämä poika on voittanut kaiken mitä on voitettavissa eurooppalaisessa ja kansainvälisessä koripallossa ja hän on tehnyt sen tuossa iässä, mikä on ennenkuulumatonta, Mavericks-luotsi Rick Carlisle sanoi NBA.comille.

Real Madridissa jo 16-vuotiaana debytoinut Doncic on Euroopan mestari vuodelta 2017.

– Hän on sellainen pelaaja, joka pystyy pelaamaan käytännössä kenen kanssa vain. Hänellä on sekä taitoa, ymmärrystä että tunnetta pelistä. Hän on mahtava heittäjä, joten hän luo tilaa muille pelaajille, Carlisle ylisti.