Joensuulainen Kataja Basket ja helsinkiläislähtöinen Joni Herrala ovat sopineet tulevasta kaudesta. Tätä ennen 23-vuotias takamies on edustanut Korisliiga-tasolla mm. KTP-Basketia, BC Nokiaa ja Tapiolan Honkaa. Suomi-paidan hän on pukenut kertaalleen Haastajamaajoukkue-otteluun ja 68 kertaa nuorten maaotteluun.

Kaksi edelliskautta 192-senttinen ToPo Juniorit -kasvatti edusti kotkalaista KTP:ta, joka eteni viime keväänä puolivälieriin. Kauden aikana pelaamassaan 40 ottelussa hän sai vastuuta keskimäärin 13 minuuttia per ottelu. Tilastorivinsä koostui lukemista 2,8 pistettä, 1,7 levypalloa ja 1,0 syöttöä. Kahden pisteen heittotarkkuus oli 46 %, kolmosten 30 % ja vapaaheittojen 47 %.

Tilastollisesti Herralan tähänastisen uran paras liigakausi on ollut KTP-debyyttivuosi 2016-17. Tuolloin peliaikaa kertyi huomattavat 22 minuuttia per ottelu ja tilastoitavaa syntyi 3,8 pisteen, 2,1 levypallon ja 2,7 syötön edestä.

Päävalmentaja Juha Sten odottaa takamiehen tuovan joukkueeseen ennen kaikkea asennetta.

– Joni tuo takakentällemme omia vahvuuksiaan: taistelutahtoa ja periksiantamattomuutta, asennetta. Hän on pelaaja, joka laittaa muut hyvällä tavalla koville esimerkiksi treeneissä – vetää aina täysillä.

– Jonilla onkin hyvä mahdollisuus nousta joukkueemme sytyttäjäksi. Pelaajaksi, jonka näyttämä esimerkki tarttuu muihinkin, Sten uskoo Katajan sivujen mukaan.

Apuvalmentaja Petri Virtanen tuntee Herralan entuudestaan hyvin molempien oltua aikanaan samanaikaisesti mukana alle 20-vuotiaiden maajoukkuetoiminnoissa, ex-takamies osana valmennusryhmää.

Herralalle nyky-Katajassa on monta muutakin tuttua kasvoa.

– Usean kaverin kanssa on pelattu nuorisomaajoukkueissa ja kun valmentajina ovat entiset hyvät pelurit, on Katajassa mukava ottaa uran seuraava askel, hän juttelee.

– Tavoite on kehittyä aiempaa paremmaksi pelaajaksi. Europelikokemusta minulla ei miesten peleistä vielä ole, joten niissä näkee sitten miten muualla mennään ja miten itse pärjää.

Palkintokaapissaan Herralalla on yksi Korisliiga-pronssi (BC Nokia 2016) sekä kaksi nuorten sarjojen SM-kultaa.

– Tavoite tulevalla kaudella on mennä Korisliigassa mahdollisimman pitkälle, aina mestaruuteen saakka.

Kataja Basket -sopimustilanne 26.6.2018
Takamiehet: Ilari Seppälä, Topias Palmi, Johannes Lasaroff, Joni Herrala
Laiturit: Matias Ojala, Atte Perttu, Tommi Huolila
Valmentajat: Juha Sten, Petri Virtanen