Susijengi jatkoi MM-karsintojaan Tshekkiä vastaan vieraskentällä ja joutui tunnustamaan kotijoukkueen paremmaksi 77-73 (37-36)-numeroin. Tappio tiesi samalla sitä, että Suomi saa haudata haaveet lohkovoitosta.

Ensimmäisellä neljänneksellä Suomella oli hankaluuksia Tshekin tiedetyn fyysisyyden kanssa. Suomelle tuli helppoja pallon menetyksiä ja suomalaispelaajien heitot torjuttiin peräti viidesti. Siitä huolimatta Suomi pysyi kuitenkin Tshekin kannassa ja pystyi puolustuksellaan pitämään kotijoukkueen kurissa. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen tilanne oli Tshekille 18-17.

Suomen tahmea peli jatkui myös toisella neljänneksellä. Hyökkäyspelaaminen oli ajoittain nihkeää ja toisessa päässä sattui muutamia nukahduksia, joista Tshekki armotta rankaisi. Suomen onneksi Tshekin heittopeli ei ollut aivan parhaassa sihdissä ja näin Suomi pysyi pelissä mukana. Taukoa lähdettiin viettämään Tshekin 37-36-johdossa. Suomen positiivisiin onnistujiin kuului Matti Nuutinen, joka heitti jo ensimmäisellä puoliajalla 13 pistettä.

Kolmannen jakson Suomi aloitti vahvasti ja hyökkäyspelaamisessa oli enemmän liikettä ja juonikkuutta. Loppua kohden kuitenkin perisynti uusiutui, kun peli puuroutui ja heittoratkaisut olivat vaikeita. Puolustuksessa oli edelleen omat haasteensa, kun Tshekki käytti Suomen virheet hyväkseen. Kun Lauri Markkasen tila otettiin pois, niin Nuutinen kantoi vastuuta Suomen pisteistä. Päätösneljännekselle Tshekki pääsi 61-56-johdossa.

Neljännen jakson alkajaisiksi Tshekki pääsi jo 12 pisteen johtoon Suomen helppojen menetysten takia. Suomi kaipasi herättäjää ja Mikko Koivisto nousi siihen rooliin iskemällä kaksi tärkeää kolmosta pussiin ja nosti Suomen kuuden pisteen päähän kuutisen minuuttia ennen loppua. Niiden myötä Suomi sai pienimuotoisen energiaruiskeen ja Nuutisen kolmonen toi Suomen kahden pisteen päähän kaksi minuuttia ennen loppua. 30 pistettä Tshekille iskenyt Vojtech Hruban käytti puolustuksen kommunikaatiovirheen hyväkseen ja nosti Tshekin neljän pisteen johtoon minuutti ennen loppua, mutta kymmenen sekuntia myöhemmin Markkanen kuittasi. Seuraavassa hyökkäyksessä Hruban epäonnistui ja Suomi sai pallon. Jamar Wilson lähti ajamaan korille, mutta hänet blokattiin tylysti. Suomi rikkoi seuraavassa tilanteessa ja Hruban pääsi nostamaan voiton sinetöineen korin. Tshekki varmisti paikkansa jatkolohkossa 77-73 (37-36).

Koko ottelua leimasi Suomen osalta tahmeus sekä huonot ratkaisut molemmissa päissä kenttää. Tshekki otti Markkaselta kaiken tilan pois ja kotijoukkueen fyysisyys oli Suomelle myrkkyä mihin kesy Susijengi ei pystynyt vastamaan.

Nuutinen oli Suomen valopilkkuna 24 ja Markkanen kasasi vaikeasta iltapuhteesta huolimatta 13 pistettä ja seitsemän levypalloa.

Susijengin ottelut jatkuvat maanantaina kotikentällä Islantia vastaan. Suomi tarvitsee ottelusta voiton edetäkseen jatkokarsintoihin.