Susijengi puristi Islannista pakkovoiton ja varmisti näin paikkansa syksyllä alkavissa MM-jatkokarsinnoissa. Suomi otti 12 183 katsojan edessä 91-77 (44-41)-voiton.

Susijengi tuli otteluun täysin eri ilmeellä kuin perjantaina Tshekki-otteluun ja otti ohjat käsiinsä heti alusta alkaen. Parhaimmillaan Suomen johto oli 12 pistettä. Suomen pelaajat olivat käsi kuumana Carl Lindbomin, Lauri Markkasen ja Sasu Salinin johdolla. Suomi vei ensimmäisen neljänneksen nimiinsä 28-19.

Jos ensimmäisellä neljänneksellä Susijengin peli kulki kuin juna, niin toisen alku oli yhtä tervanjuontia. Islanti tuli jo 2,5 minuutin aikana kahden pisteen päähän Suomen ollessa pisteittä ja Suomi joutui ottamaan aikalisän. 6,5 minuutin kohdalla Islanti pääsi pisteen johtoon, kun Suomi oli saanut aikaiseksi vain viisi pistettä ja kaikki Salinin kädestä. Jamar Wilson kuitenkin siirsi kolmen pisteen heitollaan Suomen taas johtoon. Susijengi sai hyvän momentumin jakson loppuun, kun Suomi pakotti Islannin hyökkääjän virheisiin ja pallonmenetyksiin, mutta ero ei kasvanut kuutta pistettä isommaksi. Lopulta taukoa lähdettiin viettämään Suomen 44-41-johdossa.

Islanti tuli kolmannen neljän alkajaisiksi tasoihin, mutta sen jälkeen Susijengi näytti jälleen kyntensä vaihtamalla pieneen viisikkoon. Suomi juoksi nopeasti 12 pisteen johtoon Salinin iskiessä tahtia ja puolustuksen pysäyttäessä Islannin kerta toisensa jälkeen. Islanti pääsi hetkellisesti jo kantaan, mutta Petteri Koponen latoi kaksi kovaa kolmosta sukkaan ja ero nousi taas 12. Suomella oli 67-58 johto päätösneljännekselle mentäessä.

Viimeinen jakso alkoi tasaisesti. Islanti ei päässyt Suomen kantaan, mutta Suomikaan ei pystynyt iskemään lopullista naulaa arkkuun. Ero säilyi kuitenkin turvallisesti kymmenen pisteen tuntumassa ja Markkanen sekä Koponen varmistivat koreillaan, että Suomi pääsi juhlimaan lopulta selkeää voittoa ja paikkaa MM-jatkokarsinnoissa.

Markkanen (28/7) loisti kirkkaimpana tähtenä ja vahvaa tukea antoivat Salin (19/5) ja Koponen (17). Voitolla Suomi eteni syksyllä alkaviin MM-jatkokarsintoihin, jossa se kohtaa Venäjän, Ranskan ja Bosnian.