MM-karsintojen alkulohkot saatiin päätökseen maanantaina. Tshekki eteni MM-jatkokarsintaan lohkovoittajana nautittuaan kuudesta pelistään viisi voittoa. Susijengi sijoittui lohkonsa toiseksi. Viimeisen MM-jatkokarsintapaikan lunasti Bulgaria kuittaamalla kaksi voittoa Islannista.

MM-jatkokarsinnat alkavat Suomen osalta 13. syyskuuta kotiottelulla Bosnia & Hertsegovinaa vastaan. Seuraava karsintaottelu pelataan 16. syyskuuta, jolloin Ranska isännöi Susijengiä. Kolmas MM-jatkokarsintavastustaja Susijengillä on Venäjä.

– Olemme tottuneet pelaamaan isoja maita vastaan ja se tulee jälleen olemaan tervetullut haaste meille, Susijengin kapteeni Shawn Huff arvioi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Koitamme parantaa omaa peliämme yhä edelleen, pelata rohkeasti ja ennakkoluulottomasti ja pitää MM-kisatavoitteen elossa.

Jatkokarsintoihin lähdetään sellaisista asetelmista, että Ranskalla on kasassa kuusi voittoa, Tshekillä viisi, Venäjällä ja Suomella kolme ja Bulgarialla sekä Bosnia-Hertsegovinalla kaksi. Suomi kohtaa jatkokarsinnoissa kahdesti Ranskan, Venäjän ja Bosnian.