Sudenpennut pääsivät juhlimaan kahta voittoa Kisakallion Susi Training Centerissä, kun Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue nujersi Saksan ja 20-vuotiaat miehet Tshekin.

Sunnuntaiehtoon ensimmäisessä ottelussa Suomen 18-vuotiaat pojat kukistivat huhtikuussa Albert Schweitzer -turnauksen voittaneen Saksan 94-76 (50-35).

Ottelu alkoi tasaisesti, kun Suomen peliä leimasivat muutamat puolustuksen konseptivirheet, joista Saksa pääsi rokottamaan. Avausneljänneksen lopussa virheet vähenivät vallan ja samaan aikaan hyökkäyspää lähti rullaamaan hurjassa vireessä olleen Ville Tahvanaisen johdolla.

Sudenpennut ravasi 17-4-juoksun, jonka jälkeen saksalaiset päätyivät takaa-ajajiksi. Tästä eteenpäin puolin ja toisin nähtiin pieniä juoksuja, mutta lopullisen niitin iski kotijoukkueen 9-0-juoksu tilanteeseen 80-63, josta Saksa ei enää toipunut.

– Olemme pelanneet viime vuosina 16- ja 18-vuotiaiden ikäluokissa Saksaa vastaan paljon, joten tiesimme, että mitä on tulossa: erittäin urheilullinen ja fyysinen joukkue. Pitkiä takamiehiä ja laitahyökkääjiä, nopeita ajajia ja kovia ponnistajia, päävalmentaja Jyri Lohikoski aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Kun tällaisen pelin voittaa, niin pitää onnistua monissa asioissa. Tänään pystyimme noudattamaan meidän pelisuunnitelmaa. Tarkoitus oli estää nopeat hyökkäykset, sideline-puolustuksen periaatteiden mukaan pakottaa sivu- ja päätyrajoille, taistella levypalloista ja sitä kautta hyökätä laadukkaasti. Näissä asioissa onnistuimme.

Suomi onnistui pakottamaan Saksan peräti 26 menetykseen ja rynni 17 hyökkäyslevypalloa, vaikka yleisesti levypallopeliin jäi vielä petrattavaa.

Parketin ässä oli Tahvanainen, joka pussitti 32 pistettä monille eri tavoilla läheltä ja kaukaa. Tahvanainen oli erityisen tarkka kaukoheitoissaan, kun kolmoset upposivat seitsemän yhdestätoista yrityksestä.

Pistetaakka Tahvanaisen lisäksi kantoi Jesper Granlund, jonka saldo oli 14 pistettä, kolme levypalloa ja neljä syöttöä. Muut aloitusviisikon pelaajat Touko Tainamosta (9/4), Mustapha Amziliin (9/6/6 syöttöä) ja Mikael Jantunen (4/11/4 syöttöä) erottuivat myös edukseen.

Sudenpennut kohtaa Saksan toistamiseen maanantaina 9.7. kello 11:00.
Ottelutilastot

20-vuotiaille miehille voitto vaisusta esityksestä huolimatta

20-vuotiaiden miesten maajoukkue otti mallia nuoremmistaan, kun Susi Training Centerissä päästiin todistamaan toista Suomen voittoa. B-divisioonan EM-kisat ensi viikolla aloittava MU20-maajoukkue voitti Tshekin 88-78 (45-43).

– Verrattuna Kroatian turnaukseen, niin esitys oli aika vaisu. Emme päässeet lähellekään puolustuksessa ja hyökkäyksessä sitä aggressiivisuuden tasoa, jolla olimme Kroatiassa, päävalmentaja Jyri Lehtonen kertoi.

Ensimmäisen vartin Sudenpentujen hyökkäyspeli soljui rasvattuna, mutta tshekkiläiset tasapainottivat tulosta säkittämällä kymmenen kolmosta ensimmäiseen puoliaikaan.

Suomi kuitenkin kykeni pitämään johtoaseman. Viisi minuuttia ennen peliajan päättymistä Sudenpennut piteli kynsissään yhdeksän pisteen johtoa 78-69 ja saksalaisista ei enää ollut voittotaisteluun.

– Pelasimme viimeiset viisi minuuttia todella kypsästi johtoasemassa. Ei minkäänlaista notkahdusta ja peli oli taputeltu, Lehtonen sanoi.

– Mutta huomiseksi pitää parantaa huomattavasti yleisilmettä ja vaikeuttaa vastustajan hyökkäyspelaamista.

Sudenpentujen pistenikkari oli Edon Maxhuni (22/4/5 syöttöä), joka sai taustatukea Elias Valtoselta (15/4) ja Andre Gustavsonilta (12/1/4 syöttöä). Viimeisen seitsemän minuutin aikana Robert Bärlund (4/5/3 riistoa) taas nousi molemmissa päissä kenttää arvoon arvaamattomaan.
Suomi pelaa Tshekkiä vastaan uudestaan maanantaina 9.7. kello 14:00.
Ottelutilastot