Susiladiesin avainpelaajiin kuuluva Annika Holopainen, 24, siirtyy tulevaksi kaudeksi Puolan pääsarjaan nousseeseen Politechnika Gdańskiin.

Ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan 2017/18 186-senttinen Holopainen eteni Saksan Bundesliigan finaaleihin asti TSV 1880 Wasserburgin riveissä ja EuroCupissa joukkueen matka päättyi puolivälieräkarsinnoissa. Ilman menetystä kausi ei kuitenkaan jäänyt, kun Wasserburg voitti Saksan cupin.

Bundesliigassa Holopainen teki keskimäärin 6,2 pistettä ja haki 2,3 levypalloa ottelua kohden, mutta EuroCupissa tahti oli vielä parempaa 7,8 pisteen ja 3,9 levypallon ottelukohtaisilla keskiarvoilla.

– Ensimmäisen ammattilaiskauden jälkeen kaipasin uusia haasteita uudessa ympäristössä. Puola on yksi kovimmista liigoista Euroopassa tällä hetkellä, ja sinne on signannut monta WNBA-tason pelaajaa täksi kaudeksi. Tämä on hieno mahdollisuus saada jalka oven väliin ja päästä haastamaan huipputason pelaajia kovassa liigassa, Holopainen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Politechnika Gdańsk voitti keväällä Puolan 1Ligan A-lohkon ja nousi Puolan pääsarjaan Basket Liga Kobietiin.

– Gdańsk pelaa Puolan pääsarjassa ensimmäistä kautta, joten meillä tulee olemaan erittäin nuori, mutta lahjakas joukkue. Lähdemme kauteen haastajan roolissa mutta tavoitteenamme on ehdottomasti pysyä pääsarjatasolla ja päästä playoffseihin.

– Henkilökohtaisella tasolla tämä kausi tulee olemaan uudenlainen kokemus, sillä luvassa on iso rooli ja tulen olemaan yksi kokeneimmista pelaajista joukkueessa. Tavoite on auttaa Gdańskia menestymään mahdollisimman hyvin, kehittyä pelaajana sekä todistaa pystyväni pelaamaan Puolan tasoisessa liigassa.

Yhdysvaltojen yliopistosarjan kautta Eurooppaan ammattilaiseksi

Karhun Pojat -kasvatti Holopainen aloittaa toisen ammattilaiskautensa Euroopassa, jonne hän siirtyi Yhdysvaltojen yliopistosarjasta NCAA:sta. Yliopistouransa Holopainen aloitti Portlandissa, josta hän siirtyi yhden kauden jälkeen Old Dominioniin.

Red shirt -vuoden jälkeen Holopainen edusti Old Dominionia kolmen kauden ajan, puhjeten kukkaan päätöskautensa viimeisen 14 ottelun aikana tehtaillen keskimäärin 11,1 pistettä ja 5,6 levypalloa.

– Annika on monipuolinen, isokokoinen, hyvän kaukoheiton omaava ja hyvä joukkuepelaaja. Suomalainen siis, Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen kertoo.

Susiladiesin eli Suomen naisten koripallomaajoukkueen paidan Holopainen on pukenut ylleen 30 kertaa 3,4 pisteen keskiarvolla.

– Hän on yksi avainpelaajistamme maajoukkueessa, ennen kaikkea sen kehityksessä ja tulevaisuudessa. Olenkin seurannut tarkkaan hänen edesottamuksiaan muutaman vuoden ajan, Salminen jatkaa.

– NCAA-uran ensimmäinen ammattilaisvuosi Saksassa oli varmasti tietyllä tavalla rankka, mutta opettavainen. Uskon, että Puolan sarja on erinomainen valinta seuraavan askeleen ottamiseen. Onnea Annikalle!