Suomen 18-vuotiaat pojat kohtasivat lämmittelynä Campobassossa ensi viikolla pelattavaa harjoitusturnausta varten valmistavan maaottelun Italiaa vastaan, jossa Italia oli täpärästi parempi 67-63 (37-36).

Matkustuspäivän tuoma uupumus ei näkynyt lähtöaskeleissa, kun Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon 19-8. Italia rupesi painostamaan palloa rajummin, suomalaiset hätkähtivät hetkeksi ja synkkä jakso toi Italian rinnalle.

Tästä eteenpäin molemmat joukkueet taistelivat intensiivisesti voitosta ottelussa, jossa nähtiin peräti 17 johtoaseman muutosta. Pari minuuttia ennen loppusummeria Italian loistava Mattia Palumbo (29/4) upotti pari kylmäpäistä heittoa, joihin Sudenpennuista ei enää ollut vastaamaan.

– Ovathan nämä aivan mielettömiä pelejä. Korkean intensiteetin ottelu hyvää vastustajaa vastaan. Näiden takia kannattaa herätä aamulla neljältä ja matkustaa koko päivä, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski hymyili Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

– Pallosta vain täytyy pitää paremmin huolta ja tietyllä tavalla meidän hyökkäyspään laatutekijät paljastuivat. Kun toteutamme niitä laadukkaasti, niin Italiankin tasoista joukkuetta vastaan saamme hyviä heittopaikkoja.

– Tämä antaa samalla tavalla vahvistusta, että olemme tehneet oikeita asioita sekä samalla näyttää, että mitä pitää vielä kehittää.

Suomen terävin torahammas oli Mikael Jantunen, joka väänsi 17 pistettä ja 10 levypalloa. Myös Mustapha Amzil (11/2) ja Jesper Granlund (12/4) väläyttelivät.

Ottelutilastot