Pitkään Kawhi Leonardin ympärillä jatkunut saaga on vihdoin saanut päätöksensä, kun Leonard siirtyy Toronto Raptorsin riveihin. San Antonioon matkaa vastaavasti Toronton ykköspelaaja DeMar DeRozan.

Kaupan yhteydessä Danny Green siirtyy San Antoniosta Torontoon ja itävaltalaissentteri Jakob Pöltl San Antonioon. Lisäksi San Antonio saa Torontolta ensi kesän ykköskierroksen varausvuoron.

Leonardin ja San Antonion välit tulehtuivat viime kauden aikana, kun osapuolet olivat erimielisiä Leonardin reisivamman vakavuudesta. Leonard pelasi viime kaudella ainoastaan yhdeksän ottelua ja oli kieltäytynyt tekemästä jatkosopimusta San Antonion kanssa, joten seuran oli pistettävä tähtipelaajansa lihaksi, mikäli se meinasi saada jotain vastineeksi.

Leonard on pelannut kaikki seitsemän kauttaan San Antoniossa ja voitti seuran riveissä kertaalleen mestaruuden ja hänet valittiin myös finaalien MVP:ksi. Hän on kaksinkertainen NBA All Stars -pelaaja sekä valittu kahdesti NBA:n parhaaksi puolustavaksi pelaajaksi.

31-vuotias Green aloitti NBA-uransa vuonna 2009 Clevelandissa, mutta siirtyi seuraavana vuonna San Antonioon, jossa hän voitti yhden mestaruuden.

28-vuotiaan DeRozanin NBA-ura käynnistyi vuonna 2009 ja hän on pelannut koko ajan Torontossa ollen tulokaskautensa jälkeen joukkueen ehdottomia avainpelaajia. Uransa aikana hän on tilastoinut keskimäärin 19,7 pistettä, 3,9 levypalloa ja 5,2 syöttöä.

22-vuotias Pöltl on pelannut NBA:ssa ja Torontossa kaksi kautta. Viime kaudella hän tilastoi keskimäärin 6,9 pistettä ja 4,8 levypalloa ottelua kohden.