MM-karsintaottelun joukkotappelusta jaettiin sanktioita

© Kuva: Getty Images
Ravien vauhtijuhla Mikkelissä: St Michel -ajo! Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!

FIBA on käsitellyt Filippiinien ja Australian välisen joukkotappelun vaiheet ja jakanut rangaistuksensa.

Filippiinien joukkueesta rankaistiin yhteensä kymmentä pelaajaa ja kahta valmentajaa. Japeth Aguilar ja Matthew Wright saivat yhden ottelun pelikiellon, Terence Romeo, Jayson Castro William, Andray Blatche sekä Jeth Rosario saivat kolmen ottelun pelikiellon, Roger Pogoy, Carl Cruz ja Jio Jalalon huilaavat viisi ottelua sekä Calvin Abueva kuusi peliä. Pelikiellot koskevat MM-karsintoja.

Apuvalmentaja Joseph Uichico sai kolmen ottelun toimitsijakiellon ja päävalmentaja Vincent Reyes yhden ottelun sekä 10 000 Sveitsin frangin sakot. Filippiinien koripalloliittoa rangaistiin 250 000 Sveitsin frangin sakoilla sekä joukkue joutuu kaksi seuraavaa kotiotteluaan suljettujen ovien takana. Lisäksi, jos vastaavanlaisia häiriöitä tapahtuu seuraavan kolmen vuoden aikana, mätkähtää automaattisesti kaksi ottelua lisää.

Australian joukkueesta rangaistiin kolmea pelaajaa. Chris Goulding selvisi yhden ottelun pelikiellolla, Thon Makerille rapsahti kolmen ottelun panna ja Daniel Kickertille viiden ottelun. Australian koripalloliitto sai myös 100 000 Sveitsin frangin sakot.

Joukkueiden lisäksi myös erotuomareita rangaistiin. Koko tuomaristo potkittiin pois FIBA Elite Programista eikä heitä tulla enää näkemään FIBA:n alaisissa otteluissa vuoteen.

Ravien vauhtijuhla Mikkelissä: St Michel -ajo! Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!