Suomen 18-vuotiaat pojat nappasivat ikäluokkansa historian ensimmäisen voiton Kroatiasta, kun vierasjoukkue kaatui Kisakallion Susi Training Centerissä loppunumeroin 52-48 (25-19).

– Iloksemme ottelu oli odotetun kaltainen: Kroatia pelasi kahdella sisäpelaajalla säännönmukaisesti palloa korin alle ja pääsimme harjoittelemaan sitä, mihin olimme myös valmistautuneet. Susipuolustuksen kivijalkaelementtejä kuten päätyrajatuplausta ja siihen liittyviä rotaatioita, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski iloitsi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomen puolustuksesta kertoo paljon, että FC Barcelonan reservijoukkueessa viime kaudella pelannut Kroatian tähtipelaaja Luka Šamanić (5/7) heitti pelitilanneheittonsa 2/12. Kokonaisuudessaan Kroatia oli pakotettu 30 menetykseen.

Jollei ottelun alkumetrejä oteta huomioon, niin Suomella oli nihkeä ilta hyökkäyspäässä. Vankka puolustus kuitenkin mahdollisti, että voitosta taisteltiin loppuun asti.

Reilu kolme minuuttia ennen loppusummeria Kroatia johti pisteellä, mutta Suomen vapaaheitot, Joonas Timosen kolmonen ja Mikael Jantusen kakkonen varmistivat voiton kotijoukkueelle.

– Puolustuksella pysyimme pelin päällä. Lopussa saimme pari tärkeätä onnistumista hyökkäyksessä, Lohikoski sanoi.

Valtaosasta Sudenpentujen pisteistä vastasi viiden miehen orkesteri Timonen (12/1/3 riistoa), Jantunen (11/9/3 syöttöä), Erik Sajantila (10/2), Jesper Granlund (9/2) ja Mustapha Amzil (8/7). Tästä huolimatta jokainen Suomen tusinasta toi panoksensa voiton eteen.

– Varsinkin tällä kokoonpanolla tämä on joukkue, jossa ei ole tähtiä, jonka täytyy pelata yhdessä. Välittömästi, kun ryhdymme pompottamaan ja pelaamaan staattista koripalloa, niin laatu laskee, Lohikoski kiteytti.

Suomi kohtaa Kroatian uudestaan Kisakallion Susi Training Centerissä maanantaina 23.7. kello 14:00.

Ottelutilastot