Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla viime kaudella debytoinut Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, 28, jatkaa samoissa maisemissa myös tulevalla seurajoukkuekaudella. 187-senttisen, kahdesti EM-kisaparketeilla Susijengissä esiintyneen Ahosen uusi työnantaja on kunnianhimoisella suunnitelmalla uuteen kauteen lähtevä Oviedo CB.

Oviedo CB sijoittui keväällä LEB Oron runkosarjan kuudenneksi ja lähtee tulevaan seurajoukkuekauteen tähtäimessään nousu maanosan kovimpaan kansalliseen koripallosarjaan, Espanjan ACB-liigaan.

Ahosella on tuoreessa sopimuksesta optio myös kaudesta 2019-20, mikäli Oviedo yltää sarjanousutavoitteeseensa keväällä 2019.

– Oviedo lähti jo viime kauteen isoin tavoittein ja satsaa entistä enemmän tulevaan kauteen. Pyrkimys sarjanousuun oli minulle iso juttu ja erityisen suuri rooli oli siinä, että päävalmentaja todella halusi minut sinne ja tarjosi isoa roolia ensi kaudelle, Ahonen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Oviedoa valmentaa Javí Rodriguez, joka edusti omalla pelaajaurallaan ACB-liigassa (1997-2013) Tau Cerámicaa, Gijónia, Breogánia, Fuenlabradaa, Manresaa ja Bilbaota sekä edusti Espanjaa myös maajoukkuetasolla.

– Javí on itse vanha takamies ja pelannut monta vuotta Espanjan liigaa, mikä auttaa minua kehittymään, Ahonen jatkaa.

– Olin viime kaudella positiivisesti yllättynyt LEB Oron tasosta ja nyt sain mahdollisuuden päästä pelaamaan yhdessä kärkijoukkueista, mikä on askel eteenpäin. Liigassa pelataan fiksua, taitavaa ja nopeaa koripalloa, mikä sopii minulle hyvin.