Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue hävisi toistamiseen Kroatialle vieraskentällä 85-55 (46-33).

Suomi pysyi Kroatian rinnalle avausneljänneksen, kun Sudenpennut kykeni rakentamaan laadukkaita korintekopaikkoja. Toinen neljännes oli kuitenkin isäntien, jotka repäisivät eron vieden kymmenminuuttisen 31-16.

– Toinen jakso oli meille synkkä, kun Kroatia tiivisti koko kentän puolustustaan ja träppäsi ahkerasti aiheuttaen meille liikaa menetyksiä, Suomen päävalmentaja Antti Koskelainen kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Laadukkaista heitoista huolimatta Suomi ei missään vaiheessa kyennyt suurempiin koripurskahduksiin ja Kroatia piti reilun johtonsa läpi toisen puoliajan.

– Tänään peli oli hyvin pitkälle eilisen toisinto. Kroatia meni väellä sekä voimalla sisään ja me saimme harjoitella post-tuplaustamme. Vastustajalla oli tämän kanssa ongelmia ja sitä kautta 24 menetystä, Koskelainen kommentoi.

– Kokonaisuudessaan pelasimme kaksi peliä, joissa pysyimme samalla kentällä kovan vastustajan kanssa.

– Ilahduttavaa kesän prosessin kannalta on se, että löysimme aikalailla tämän hetkisen suoritustasomme ja pystyimme ylläpitämään sen kahdessa peräkkäisessä matsissa.

Suomen tehokkaimmat olivat Roni Vuori (8/6), Kalle Koponen (9/1) sekä Valtteri Mervola (9/3/6 syöttöä/3 riistoa).

Vieraskiertueen jälkeen Suomi palaa takaisin kotimaahan, jossa Tampereella perinteikkään Delfin Basketin yhteydessä Sudenpennut kohtaa kahdesti Belgian Pyynikin palloiluhallissa.

– Jatketaan harjoittelua yhdessä, niin hyvä tästä vielä tulee, Koskelainen päätti.

Ottelutilastot