Suomen 18-vuotiaiden poikien A-divisioonan EM-kisat alkavat huomenna lauantaina 28.7. Latvian Liepajassa. Suomen kanssa samassa C-alkulohkossa pelaavat Ukraina, Espanja ja Bosnia-Hertsegovina.

Tiiviissä valmistautumisjaksossa Suomi on kohdannut tukun Euroopan kärkijoukkueita valmistavissa maaotteluissa. Kokemusta on kertynyt mm. kahdesta tasaisesta ottelusta Italiaa vastaan, kahdesta Saksa-voitosta ja kotipeleissä historiallisesta voitosta ja tasapelistä Kroatiaa vastaan.

Avausottelussaan Suomi saa vastaansa Ukrainan, joka on tuttu vastus jo tältä kesältä. Italiassa pelatussa harjoitusturnauksessa Sudenpennut päihitti Ukrainan 61-66.

– Ukraina on tyypillinen ukrainalainen koripallojoukkue. Urheilullinen ja fyysinen joukkue, jonka vahvuudet on takamiehissä. Isot pelaajat ovat isoja, mutta liikkumiskyvyltään rajoittuneita. Sellainen joukkue, että jos pystymme hallitsemaan tempoa, niin meillä pitäisi olla hyvät mahdollisuudet voittoon, päävalmentaja Jyri Lohikoski sanoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Ukrainan jälkeen Suomi saa vastaansa sunnuntaina Espanjan ja välipäivän jälkeen tiistaina Bosnia-Hertsegovinan.

Lohikosken mukaan EM-kisoissa panoksena on kolme asiaa: kyseisen turnauksen sijoitus, perintö eli mahdollistaa seuraavan ikäluokan pelaaminen A-divisioonassa ja lisäpanoksena 19-vuotiaiden MM-kisat, joihin EM-kisat toimivat karsintoina.

– Alun palaverissa pojat asetti tavoitteeksi, että MM-kisapaikkaa tavoitellaan. Sitä varten on harjoiteltu ja aikaisemmat pelit ovat osoittaneet, että se on mahdollista, Lohikoski aloittaa.

– Todennäköisesti kilpailut tulevat olemaan sellaiset, että pelataan paljon ristiin ja luvassa on tiukkoja matseja. Joka päivä onni pitää ansaita erikseen.

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue EM-kisoissa 2018

# Sukunimi Etunimi Kasvattajaseura
4 Rautasalo Markus Munkkiniemen Kisapojat
5 Timonen Joonas PuHu Juniorit
7 Granlund Jesper Sykki
8 Storgård Oscar Porvoon Tarmo
9 Sajantila Erik Tapiolan Honka
10 Amzil Mustapha Kotkan Työväen Palloilijat
11 Uotila Emil Leppävaaran Pyrintö
12 Jantunen Mikael Wartti Basket
13 Exaucia Thomas Peli-Karhut
14 Tainamo Touko Munkkiniemen Kisapojat
15 Lähdetniemi Eetu Tapiolan Honka
21 Tahvanainen Ville HNMKY
Päävalmentaja Jyri Lohikoski
Valmentaja Jari Nykänen
Valmentaja Petri Virtanen
Osteopaatti Aleksi Hakanto
Head of Delegation Danny Jansson