Petteri Koposella on edessään uudenlaiset haasteet, kun hän teki kolmevuotisen sopimuksen Saksan mestari Bayern Münchenin kanssa. Koposella on odotettavissa uudessa seurassa iso rooli.

Koponen kertoi maanantaisessa lehdistötilaisuudessaan olevansa innoissaan tulevasta haasteesta.

– Ilo mielin lähdetään sinne. Uusi haaste ja pitkä diili. Enää ei olla nuoria poikia. Innolla odotan. Tuossa oli aika paljon neuvotteluja suuntaan ja toiseen. Se kävi selväksi, että he haluavat minut. He laittoivat extrapanostuksen, jotta saivat minut. Heillä on uusi projekti. Seuraavat kolme vuotta Euroliigassa ja he haluavat olla yksi suurista, Koponen totesi Susijengi.comin mukaan.

Koposella on odotettavissa iso rooli seurassa.

– Se oli yksi syy, miksi he hankkivat minut sinne. Se luo uskottavuutta siihen seuraavaan askeleeseen kohti Euroopan huippua. Perinteikäs seura, mutta koriksen mittakaavassa vielä vähän uusi tulokas. He rakentavat uutta huippujengiä ja halusivat minut siihen kulmakiveksi. Olen hyvillä mielin lähdössä Müncheniin.

Himkissä ja Barcelonassa Koponen on joutunut tyytymään lähinnä heittäjän rooliin, kun Susijengissä hänet on totuttu näkemään joukkueen kapellimestarina. Bayernissa Koponen saanee olla enemmän pallon kanssa.

– Siellä on kuitenkin Serbian maajoukkueen point Stefan Jovic, joka on kanssa siellä. Tarkoitus olisi kuitenkin olla isossa roolissa. En välttämättä ole se puhdas heittäjä, vaan saan myös luoda peliä. Luvassa on varmasti isompaa roolia kuin Barcelonassa välillä. Se on paljon valmentajan pelifilosofiasta kiinni. Miten hän haluaa, että korista pelataan ja näin, Suomen maajoukkueen tukipilari pyöritteli.