Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue putosi kahdeksan parhaan joukosta A-divisioonan EM-kisoissa, kun Iso-Britannia voitti Sudenpennut 73-77 (36-38).

Iso-Britannia piti valtaosan ottelusta johtoasemaa hallussaan. Suomalaiset pääsivät toisella puoliajalla hetkittäin keulille, mutta Iso-Britannia vastasi jokainen kerta.

– Tietysti pettymys on todella suuri, mutta poikien kunniaksi täytyy sanoa, että grindaamista ja taistelua riitti. Vaikka emme pelanneet kauhean hyvin, niin lopussa meillä oli hyvät mahdollisuudet voittaa tämä peli, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski sanoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Kolme minuuttia ennen loppusummeria Suomi nousi Ville Tahvanaisen lay-upilla neljän pisteen johtoon 71-67, mutta viimeiset minuutit menivät Iso-Britannialle 2-10.

– Siinä huonot asiat kerääntyivät. Pari huonosti toteutettua hyökkäystä, menetys, korin alta ohiheittoja ja puolustuspään merkkausvirhe, Lohikoski kommentoi.

Suomen parhaimmat pistemiehet olivat Tahvanainen (24/2/5 syöttöä) ja Mikael Jantunen (20/12/5 syöttöä/3 riistoa/3 torjuntaa). Iso-Britannialta erottui Mate Okros (20/4).

Tappion vuoksi Suomi pelaa EM-kisojen sijoista 9.-16. Ottelut jatkuvat perjantaina.

– Isot tavoitteet eli mitalit ja MM-kisat jäivät taakse, niin nyt pitää hoitaa kunnialla minimitavoite, joka on varmistaa, että perintö säilyy seuraaville ikäluokille, Lohikoski kiteytti.

Ottelutilastot