Susijengin takakentän energiantuoja Jamar Wilson, 34, siirtyy ammattilaisuransa seuraavalla askeleella Liettuan pääsarjaa ja FIBA:n Mestarien Liigaa pelaavaan BC Lietkabelisiin. Viimeiset pari kautta seurajoukkueessaan vaihtopelaajan roolissa pelannut Wilson kertoo lähtevänsä Liettuaan ison vastuun houkuttelemana.

Wilson on pelannut viimeisen kahden kauden ajan Estudiantedissa (Espanja) ja Nanterressa (Ranska) kakkospelinrakentajan roolissa, mutta Liettuassa ”Jammulle” on tiedossa paluu vanhaan, tuttuun rooliin.

– Keskusteltuani päävalmentaja Ramunas Butautasin kanssa vakuutuin siitä, että hän uskoo minuun ja pelityyliini ja on valmis ojentamaan joukkueen avaimet käteeni, Wilson kiittelee Koripalloliiton tiedotteessa.

– Viimeisen kahden vuoden ajan olen tuonut energiaa joukkueelleni penkiltä, joten on virkistävää palata ykköspelinrakentajan rooliin ja olla johtaja sekä kentällä että kopissa. Vuosien vieriessä nämä mahdollisuudet alkavat käydä vähiin, joten tahdoin käydä kiinni nyt tarjottuun mahdollisuuteen.

Lietkabelis sijoittui keväällä 2017 Liettuan liigassa ja cupissa yllätyshopealle ja on pelannut viimeiset kaksi vuotta Eurocupia. Tulevalla kaudella Lietkabelis on selvinnyt suoraan FIBA:n Mestarien Liigan lohkovaiheeseen, jossa se pelaa C-lohkossa yhdessä Bambergin (Saksa), Nymburkin (Tshekki), AEK Ateenan (Kreikka), Fuenlabradan (Espanja), Hapoel Jerusalemin (Israel) ja JDA Dijonin (Ranska) kanssa.

– Tahdoin palata joukkueeseen, jossa saisin pelata kahdesti viikossa, ja Lietkabelis antaa siihen vaihtoehdon. Mestarien Liiga tulee paremmaksi kausi kaudelta ja kaikki tietävät, minkä tasoista koripalloa Liettuassa pelataan. Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta, Wilson jatkaa.