Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kärsi harmittavan tappion Turkille A-divisioonan EM-kisoissa 74-56 (33-30). Tappion vuoksi Suomi pelaa sijoista 13.-16. Kahdella voitolla Sudenpennut säilyy A-divisioonassa.

Ottelun alkutahdit kuuluivat Suomelle, kun avausneljänneksen loppupuolella Sudenpennut pelasi vallan mainiota koripalloa. Synkät hetket kuitenkin kostautuivat ja Turkki kykeni karkaamaan vieden kolmannen neljänneksen 27-13.

– Valitettavan kaksijakoinen peli, mutta parempi joukkue voitti. Ensimmäisen erän loppupuolella pelasimme tämän turnauksen parasta koripalloa. Toisen neljänneksen alkuun osui erittäin synkkä jakso, kuten myös kolmannen alkuun, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski manaili Koripalloliiton tiedotteessa.

Ratkaisu nähtiin takakentällä, kun Turkin Mert Akay (11/8/7 syöttöä), Eray Aydogan (16/3) ja Mustafa Kurtuldum (10/5) pääsivät rellestämään mielensä mukaan.

– Meillä on koko kesän ollut haasteita pallonkäsittelyssä, pelinjohtamisessa ja hyökkäyspelin käynnistämisessä. Sitkeydellä ja puolustuksella olemme selvinneet, mutta nyt kun kaveri nosti tempoa toisessa erässä, niin emme kerta kaikkiaan saaneet hyökkäyspelejä käyntiin.

Suomen parhaat pistemiehet olivat Oscar Storgård (14/1), Mustapha Amzil (12/2) ja Mikael Jantunen (12/11).

Ottelutilastot