Uudenkaupungin Korihait on solminut kauden 2018-19 kattavan pelaajasopimuksen Marius Van Andringan kanssa. 24-vuotias heittävä takamies pelasi viime kaudella Korisliigaa uusikaupunkilaisväreissä yhteensä 31 ottelun verran 10,2 pisteen ja 1,7 syötön keskiarvoilla.

Van Andringan oli määrä siirtyä tulevaksi kaudeksi Ranskan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaan La Rochellen joukkueeseen, kun paikallinen koripalloliitto päätti pudottaa joukkueiden ulkomaalaiskiintiötä yhdellä pelaajalla. Van Andringan kaksoiskansalaisuudesta huolimatta hänet lasketaan Ranskan sarjassa ulkomaalaiseksi ja jo olemassa ollut sopimus jouduttiin purkamaan.

– Tämän tultua ilmi otin häneen heti yhteyttä ja tiedustelin kiinnostuksesta jatkaa Korihaissa. Kun keskusteluihin päästiin, asia eteni lopulta hyvin nopeasti. On hienoa, että Marius halusi haastavan viime kaudenkin jälkeen jatkaa Korisliigassa nimenomaan meillä, sanoo Korihaiden varapuheenjohtaja Timo A. Järvinen seuran sivuilla.

Van Andringa itse lähtee alkavaan kauteen hyvillä fiiliksillä ja kertoo halunneensa jäädä uudistuvaan organisaatioon.

– Projekti on tärkein asia. Jos on projekti, on myös aito tavoite muuttaa toimintatapoja ja sitä kautta mahdollisuus pelata voittavaa koripalloa. Myös rakentuva joukkue vaikuttaa mielenkiintoiselta. Korihait on rekrytoinut hyviä suomalaisia, joiden kanssa pelaamisesta tulen nauttimaan varmasti. Tietysti myös Marion (Edwards) tuleminen joukkueeseen helpotti päätöstä.

Onnistunut treenikesä on nostanut Marius Van Andringan odotukset tulevan kauden suhteen korkealle.

– Ja kukapa ei haluaisi pelata Suomen Kaliforniassa, hän kuittaa hymyssä suin.