Suomen 16-vuotiaiden poikien B-divisioonan EM-kisat pyörähtävät käyntiin torstaina iltaottelulla Islantia vastaan Sarajevossa.

Suomen valmistautumisjaksoon on kuulunut PM-kisojen lisäksi tuplaottelut Saksaa, Kroatiaa ja Belgiaa vastaan.

– Meillä on vaiherikas valmistautumisjakso takana. Sen aikana on palattu useasti lähtöruutuun, kierretty kaukaa, juostu alas sekä portille, ja taisteltu epätodennäköisyyksiä kuin myös todennäköisyyksiäkin vastaan, Suomen päävalmentaja Antti Koskelainen kertoo Koripalloliiton sivuilla.

– Meillä on edessämme viisi alkusarjan ottelua, joiden tulos määrittelee, että pelaammeko tämän turnauksen paremmista vai heikommista sijoituksista. Tuloksen kannalta merkitsevää on tietysti se, kuinka paljon pystymme pelaamistamme turnauksen aikana kehittämään. Edellytykset kasvulle on olemassa ja sitä kohti teemme päivittäin kovasti töitä.

Suomen kanssa samassa C-alkulohkossa pelaavat Puola, Unkari, Kypros, Islanti ja Bulgaria.

– Alkulohkon joukkueista meillä on kokemus avausvastustajaa Islantia vastaan pelaamisesta. Lohkomme viimeisessä pelissä kohtaamamme Puola pitänee ennakon perusteella suosikin paineita harteillaan. Unkari ja Bulgaria ovat isokokoisia ja pelaavat traditionaalisempaa koripalloa, Kypros sen sijaan näyttäytyy vielä näin turnauksen alla hieman mysteerinä.

Suomen ensimmäinen ottelu pelataan tänään torstaina Suomen aikaa kello 22:00 Islantia vastaan. Ottelut ovat katsottavissa joko FIBA:n YouTube-kanavalta tai Basket.fi:n Facebook-sivustolta.

Suomen 16-vuotiaat pojat EM-kisoissa 2018

# Sukunimi Etunimi Kasvattajaseura
4 Kallio Lauri Tapiolan Honka
5 Mervola Valtteri Joensuun Kataja
7 Koivunen Kalle Äänekosken Huima
8 Jahan Mashrur Leppävaaran Pyrintö
9 Koponen Kalle PuHu Juniorit
10 Lindberg Sebastian Tapiolan Honka
11 Korkiatupa Aarni Rekolan Urheilijat
12 Luukkonen Eemi Lahti Basketball Juniorit
13 Jalamo Jon Ura Basket
14 Tuomi Iiro Pantterit
15 Vuori Roni Järvenpään Koripalloseura
20 Hänninen Lauri Ura Basket

Päävalmentaja Antti Koskelainen
Valmentaja Mikko Tupamäki
Valmentaja Juuso Konttinen
Valmentaja Ville Neva
Fysioterapeutti Markus Kangasvieri