Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue nappasi ensimmäisen voittonsa B-divisioonan EM-kisoissa Unkarin kustannuksella.

16-vuotiaat pojat onnistuivat keräämään kaksinumeroisen johdon Unkaria vastaan, kun ottelun viimeiset kymmenen minuuttia olivat edessä. Unkari pysyi kannoilla, valmisteli pientä kiriäkin, mutta Suomen puolustus piti viimeiset viisi minuuttia vastustajan aisoissa ja Sudenpennut pääsi tuulettamaan 79-58 (38-31) -voittoa.

– Hieno ja tärkeä voitto meidän joukkueelle. Taisteluilme oli kohdallaan ja siitä kiitos pojille, Suomen päävalmentaja Antti Koskelainen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Valmennusjohdon mieltä lämmitti erityisesti Roni Vuoren (9/4) rouhiminen ja Valtteri Mervolan (23/2/6 syöttöä) juonikas pelaaminen.

Mervolan ohessa pistetehtailuissa kunnostautui Aarni Korkiatupa (20/8), kun taas Sebastian Lindberg (9/2/4 riistoa) linkosi kolme kolmosta.