B-divisioonan EM-kisojen puolivälierissä Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue joutui toteamaan Israelin paremmakseen loppulukemin 73-79 (31-42).

Israel kokosi kymmentä pistettä hipovan johtonsa vieden toisen neljänneksen 12-21. Viimeisen neljänneksen kiriltä loppui aika kesken, kun runsas menetysmäärä (24) ja Israelin auki ollut kolmoshana (13/32, 40,6%) pitivät huolen, että ero oli liikaa ennen viimeistä rypistystä.

– Paransimme pitkin peliä ja meillä oli omat paikkamme tulla peliin mukaan, ja jopa johtoon, mutta tänään se ei riittänyt, Suomen päävalmentaja Tuomas Oja kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomelta kaksinumeroisille pistelukemille pääsivät Lotta Vehka-aho (17/4), Awak Kuier (12/14/6 syöttöä/3 torjuntaa), Sara Bejedi (10/3) ja Silja Viita (10/1). Israelin, ja koko parketin, pistekuningatar oli kuitenkin kuusi kolmosta säkittänyt Lior Garzon (29/5).

Tappion myötä Suomi pelaa sijoista 5.-8.

– Tietenkin pettymys on valtava, kuten kaikilla joukkueen jäsenillä. Nousu oli tavoitteena ja koimme, että siihen oli hyvä mahdollisuus, Oja kertoi.

Ottelutilastot