Suomen 16-vuotiaat tytöt kohtaavat Kreikan kaksoismaaottelussa – ”Tasaisia kamppailuja toivotaan”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen EM-kenraaliotteluissa Sudenpennut saa vieraakseen Kreikan lauantaina ja sunnuntaina Kisakallion Susi Training Centerissä.

Ensi torstaina Montenegrossa alkaviin B-divisioonan EM-kisoihin valmistautuvalle Suomelle Kreikkaa vastaan pelaaminen on jo tuttua puuhaa. Viime viikonloppuna Suomi oli leirillä Ateenassa, jossa kaksi ottelua Kreikkaa vastaan päättyivät niukkoihin tappioihin.

– Yritämme jatkaa samalla tavalla kuin viimeksikin. Tasaisia kamppailuja toivotaan ja tietysti haluamme olla se joukkue, joka on viimeisten hetkien kamppailussa pari jalan mittaa edellä. Viimeksi olimme jäljessä, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä kommentoi Koripalloliiton sivuilla.

– Isoin asia on nähdä, että pystymmekö viemään meidän puolustusta eteenpäin: vastustajalle vähemmän helppoja koreja, tekemään jatkuvalla pallonpaineella vastustajan pelinrakentelun ja syöttämisen vaikeaksi ja seuraavan askeleen ottaminen levypallopelissä.

– Hyökkäyksessä iso haaste on, että riittääkö meillä kahdessa peräkkäisessä pelissä bensa. Edellisten pelien analysoinnissa tuli ilmi, että se loppui.

– Ja totta kai meillä on viisitoista pelaajaa viikonloppuna mukana ja kaksitoista lähtee EM-kisoihin. Nyt haetaan viimeisiä näyttöjä, että keille pelaajille se kisapassi leimataan.

Suomi kohtaa Kreikan Kisakallion Susi Training Centerissä lauantaina 11.8. kello 17:00 ja sunnuntaina 12.8. kello 14:00.

Suomen 16-vuotiaat tytöt Kreikkaa vastaan

Sukunimi Etunimi Kasvattajaseura
Aarnio Janette HNMKY
Ailus Alexandra Tapiolan Honka
Hakala Telma Tampereen Pyrintö
Heikkilä Elli Peli-Karhut
Mannila Annika Turun Riento
Ollilainen Kati HNMKY
Sandvik Henna Tapiolan Honka
Sarajärvi Maiju HNMKY
Seppälä Teresa Tampereen Pyrintö
Sutinen Ilona HNMKY
Taponen Liisa Tampereen Pyrintö
Väisänen Laura Tapiolan Honka
Paajanen Sanni Peli-Karhut
Valtonen Emmi Turun Riento
Niinikoski Amanda Turun Riento

Päävalmentaja Jussi Räikkä
Valmentaja Jussi Laakso
Valmentaja Tuomas Rahkonen
Valmentaja Pinja Laitinen
Fysioterapeutti Linda Hannonen

Lähde: Koripalloliiton tiedote