16-vuotiaiden loppukiri ei riittänyt loppuun saakka – ”Huonot hetket kestävät liian kauan”

© Kuva: Juha Tamminen

Kisakallion Susi Training Centerissä pelatussa valmistavassa maaottelussa Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue hävisi Kreikalle saappaat jalassa 68-73 (33-28).

Suomen osalta peli oli laadukas, mutta samalla aaltoileva, kun mainioita pätkiä seurasi kehnompi. Piikki osui toiselle neljännekselle, jonka Sudenpennut vei 21-8.

– Nyt ongelma on se, että huonot hetket kestävät liian kauan. Valmentajat pystyvät tekemään rajallisesti asioita, jotta huonot hetket katkaistaan, mutta seuraava askel on, että pelaajat ottaa paineen niskaansa ja koittaa kannatella vaikeilla hetkillä. Siinä joko onnistutaan tai ei, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä kommentoi Koripalloliiton sivuilla.

EM-kisajoukkueellaan Kisakallioon saapunut Kreikka vetäisi päätösneljänneksellä 12 pisteen kaulan, jota Suomi kykeni kaventamaan kellon tikittäessä kohti nollaa, mutta lopulta palkinto jäi saamatta.

Kreikalta varsinkin kaksikko Ionna Chatzileonti (16/12/5 syöttöä) ja Eleni Bosgana (25/2) pääsivät näyttämään taitojaan. Suomi kohtasi Kreikan viimeksi Ateenassa viikko sitten.

– Heidän peluutus oli erilainen kuin Kreikassa ja joukkue oli kovempi. Tämä on vielä kovempi mittari, Räikkä kertoi.

Suomelta parhaiten onnistuivat Janette Aarnio (20/7/6 riistoa) ja Teresa Seppälä (13/7).

Suomella on mahdollisuus revanssiin maanantaina Kisakallion Susi Training Centerissä kello 14:00.

Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote