Malik Dime on Ura Basketin uusin värväys. Washingtonin yliopistossa kaudella 2016–2017 pelannut 206-senttinen, satakiloinen Dime tuo lisää vahvuutta korin alle. Huskiesin paidassa mies tunnettiin yhtenä pelätyimpänä puolustuspään pelaajana.

Myös Euroopan kentät ovat senegalilaissyntyiselle Dimelle tuttuja. Hän liittyi tammikuussa 2018 Bosnian liigan KK Vogoscaan, jossa 16 pelissä keräsi tilastoihin 14,4 p / 9,12 lev / 4,06 bl reilun 30 minuutin peliajalla.

25-vuotias Dime odottaa innolla alkavaa Korisliiga-kautta ja siirtymistä Suomeen. Päätökseen liittyä Uraan vaikutti vahvasti joukkueen projekti ja ennen kaikkea pääluotsi Kristian Palotie.

– Olen erittäin innostunut tehdessäni sopimuksen Ura Basketin kanssa. Valitsin tulla Suomeen pelaamaan, koska sarja on arvostettu ja joukkueet Korisliigassa pelaavat korkealla tasolla. Uskon Ura Basketin organisaatioon ja valmentajiin ja erityisesi coach Palotiehen. Uskon hänen pystyvän auttamaan minua kehittämään peliäni paljon ja pelaamaan korkeimmalla tasolla.

– Odotan pystyväni rakentamaan hyvän siteen joukkuekavereideni ja valmentajan kanssa. Odotan myös joukkueemme pystyvän pelaavan parhaalla tasollaan ja yltävän pudotuspeleihin ja toivottavasti voittamaan mestaruuden, sillä kaikki on mahdollista. Odotan pystyvän puolustamaan omaa koriamme, ottavan levypalloja, olevani hyvä joukkuekaveri sekä kentällä että sen ulkopuolella ja auttavan joukkuetta voittamaan. Olen myös erittäin innoissani päästessäni tapaamaan faneja ja oppivani suomalaisesta kulttuurista ja ruuasta, Dime kertoo Uran sivuilla.

Ura Basketin päävalmentajaa Kristian Palotietä vakuutti ennen kaikkea Malikin vahva puolustuspään pelaaminen.

– Herran kyky suojella koria on kieltämättä aika vaikuttava, toteaa Palotie.

– Lisäksi Malik pystyy fyysisillä ominaisuuksillaan tuomaan aivan uuden ulottuvuuden meidän hyökkäyspelaamiseen vertikaalisessa ja syvyyssunnassa, joka vastaavasti avaa meidän heittäjille valtavasti tilaa. Kunhan toteutamme korkealla laadulla, pitäisi vastustaja joutua hyvin hankaliin päätöksentekoihin.

– Uskomme, että Malik Dime on jo tässä vaiheessa Korisliiga -tasolle erittäin hyvä pelaaja, mutta eritoten hänen potentiaalinsa on asia, joka profiloituu myös meidän toimintakulttuuriin erittäin hyvin, päättää Palotie.