16-vuotiaiden poikien B-divisioonan EM-kisoissa Suomi sijoitusottelussa Ukrainalle 88-67 (38-29). Tappion vuoksi Suomi pelaa sijoista 13.-16.

Suomi jäi kirijäksi heikon avausneljänneksen vuoksi, kun Ukraina jylläsi taululle lukemat 28-10. Sudenpennut pysyi perässä, mutta päätösneljänneksen seitsemän eroa lähemmäksi suomalaiset eivät yltäneet.

– Näitä pelejä pitää ilmestyä pelaamaan fyysisesti ja sitä kautta olla pelissä sisällä heti avausminuutista alkaen. Tänään emme sitä syystä tai toisesta olleet, Suomen päävalmentaja Antti Koskelainen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Toisella jaksolla saimme suoritustasoamme nostettua, mutta ensimmäisen kympin takamatka oli liian syvä kuoppa noustavaksi. Saimme tänään pari hyvää jaksoa, mutta niiden vastapainona olleet huonot jaksot olivat liian pitkiä.

Kaksinumeroisille pistelukemille Suomelta pääsivät Aarni Korkiatupa (12/9), Kalle Koivunen (13/1/3 syöttöä) ja Valtteri Mervola (10/2/3 syöttöä), mutta kentän pistekuningas oli Ukrainan Herman Melashych (24/6).

Suomi pelaa perjantaina Irlantia vastaan.

Ottelutilastot