Suomen WU16 II -maajoukkue pelaa harjoitusturnauksessa Valenciassa, jossa avauspäivänä Suomi pelasi ottelut Puolaa ja Kreikkaa vastaan, joista molemmissa Sudenpennut pääsi juhlimaan voittoa.

Ensimmäinen ottelu Puolaa vastaan oli jännitysnäytelmä, joka ratkesi noin 40 sekuntia ennen loppusummeria, kun päätyrajakuvion päätteeksi Iina Mäkinen pamautti kolmosella loppulukemat 56-53 (33-23).

– Edellispäivän matkustaminen ja se, että kyseessä oli monelle ensimmäinen oikea maaottelu, näkyivät alussa. Ensin oltiin vastaantulijoita ja sitten pääsimme omaan pelaamiseen ja aggressiivisuuteen, Suomen päävalmentaja Sami Toiviainen kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomen pisteistä vastasivat muun muassa Meri Kanerva (11/3), Emilia Klemetti (10/2) ja Mäkinen (8/0).

Päivän toisessa ottelussa Kreikka jäi katsomaan perävaloja, kun Sudenpennut kiihdytti ensimmäisen puoliajan aikana 28 pisteen johtoon eikä kreikkalaisista ollut enää voittotaisteluun. Suomi tuuletti selkeää 32-69 (16-44) -voittoa.

– Ensimmäinen kymppi oli erinomaista. Pallo liikkui, heitto upposi, pääsimme lähelle koria ja puolustimme hyvin. Peli oli sellaista, mitä tämä joukkue voi parhaimmillaan pelata. Olimme parempia, siitä ei epäilystä, Toiviainen kertoi.

Suomen korkeimmat pistemäärät Kreikkaa vastaan pussittivat Klemetti (9/5), Aada Rauhansalo (9/5), Mäkinen (8/7) ja Iines Liimatainen (8/6).

Suomi pelaa perjantaina kaksi ottelua Espanjaa vastaan.