16-vuotiaiden tyttöjen B-divisioonan EM-kisojen toisena pelipäivänä Suomi joutui tiukoille Norjan käsittelyssä, mutta venyi lopulta vahvan päätösneljänneksen myötä 82-67 (41-44) -voittoon.

Norja pisti todellisesti hanttiin. Vaikka kolme neljännestä eteni tasaisissa merkeissä, niin valtaosan peliajasta norjalaiset olivat johdossa. Kolmannella neljänneksellä merkit Sudenpentujen irtiotosta nousivat ilmoille, kunnes viimeisellä neljänneksellä räjähti, kun Suomi vei kymmenminuuttisen 24-7.

– Norja pelasi todella hyvin. Se ei ollut vahinko, koska samalla tavalla he pelasivat eilenkin. Pidimme sen verran pallosta huolta, pärjäsimme levypalloissa ja heittopeli oli ok-tasolla, että kaveri ei päässyt karkuun, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Viimeisen vartin puolustus oli sen verran tiivistä, että Norja ei saanut kuin toistakymmentä pistettä. Samalla omat heitot upposivat, niin lopputuloksena on suhteellisen selkeä voitto.

Sudenpentujen sankaritar oli selkeä, kun Alexandra Ailus väänsi 24 pistettä, kaksi levypalloa ja neljä syöttöä heittäen kolmosensa 4/7.

– Elettiin jännittäviä hetkiä ja odoteltiin, että kuka ottaa joukkueen reppuselkäänsä. Kapteeni Ailus näytti esimerkkiä ja muut seurasi perässä.

Ailuksen ohessa pistesarakettaan täyttivät muun muassa Henna Sandvik (15/6), Teresa Seppälä (13/7), Janette Aarnio (11/7/6 syöttöä/3 riistoa) ja Kati Ollilainen (11/2).

Suomi kohtaa lauantaina alkulohkon kolmannessa ottelussaan Bosnia-Hertsegovinan.

– Fakta on, että tämä puolustuspelaaminen ei tule riittämään. Huomenna ajatus pitää saada jalkojen kanssa samalle tasolle.

Ottelutilastot