Valencian harjoitusturnauksessa Suomen WU16 II -maajoukkueella oli perjantaipäivänä ottelut kahta eri Espanjan joukkuetta vastaan. Kummatkin ottelut päättyivät Suomen tappioon.

– Tällaisia pelejä meidän pitää saada lisää, jotta me voimme kehittyä, Suomen päävalmentaja Sami Toiviainen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Ensimmäisessä ottelussa Sudenpennut kärsi selkeän tappion Espanjan Rojo-joukkueelle loppulukemin 90-59 (49-36).

– Meidät vähän yllätettiin tempolla ja fyysisyydellä. Osan pelistä jäimme jalkoihin, mutta kun pystyimme tekemään asioita, joita ollaan harjoiteltu, niin myös pärjättiin.

Suomen pisteistä ensimmäisessä ottelussa vastasivat Lotta Reijonen (12/1), Meri Kanerva (9/0) ja Iines Liimatainen (9/7).

Ottelutilastot

Toisessa ottelussaan Sudenpennut sai vastaansa Espanjan Blanco-joukkueen, joka veti lopulta pidemmän korren numeroin 62-68 (28-31).

– Ensimmäinen kymppi oli vaikeaa korinteollisesti, vaikka saimme hyviä paikkoja. Toinen neljännes oli varmaankin paras neljännes, jonka olemme tähän mennessä pelanneet.

– Kolmas jakso olimme vähän passiivisia ja epäröiviä. Espanja otti reilun johdon ja viimeisellä jaksolla emme aivan pelanneet voitosta, mutta lähellä kävi.

Suomen pistenikkarit toisessa ottelussa olivat Aada Rauhansalo (14/5), Iina Mäkinen (12/1) ja Lotta Reijonen (12/3).

– Nämä pelit ovat pelaajille ja valmentajille kokemuksia, jotka opettavat, että missä pärjäämme ja mihin pitää vielä paneutua, jotta ollaan parempia. Lisäbonuksena Juan Carlos Navarron tasoinen legenda oli katsomossa, Toiviainen hymyili.

Ottelutilastot