Naisten Korisliigan pudotuspelien järjestelmä muuttuu täksi kaudeksi

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2018-19 on julkaistu. Naisten Korisliiga ja miesten I divisioona A käynnistyvät torstaina 4.10., I divisioona B starttaa 7.10. ja naisten I divisioona 14.10.

Naisten Korisliiga pelataan kaudella 2018-19 kymmenen joukkueen kolminkertaisena sarjana, jossa jokainen joukkue pelaa 27 ottelua. Sarjassa siirrytään kahdeksan joukkueen pudotuspeleihin viime kauden kuuden joukkueen sijasta, ja tulevalla kaudella ottelut tuomitaan läpi kauden kolmen erotuomarin mekanismilla. Uutena sarjaohjelmassa ovat niin kutsutut välipäivien pelit, jotka lisättiin mukaan naisten Korisliigan seurakokouksen päätöksen mukaisesti.

Kausi alkaa torstaina 4.10. ottelulla HBA–Hyvinkään Ponteva. Ensimmäisen kierroksen muut ottelut pelataan lauantaina 6.10. ja otteluparit ovat Torpan Pojat–Espoo Basket Team, Kouvottaret–Tapiolan Honka, Forssan Alku–Vimpelin Veto sekä viime vuoden finaaliuusinta Peli-Karhut–Catz Lappeenranta.

Naisten Korisliigan pudotuspelit käynnistyvät tiistaina 19. maaliskuuta ja mestari on selvillä viimeistään 28. huhtikuuta.

Divari A starttaa 4.10.
Miesten I divisioona A:ssa pelaa kaudella 2018-19 12 joukkuetta. Kauden avausottelu pelataan torstaina 4.10., kun viime kaudella toiseksi sarjassa sijoittunut HBA-Märsky kohtaa Helsingin NMKY:n.

Sarjan pudotuspelit alkavat 20. maaliskuuta ja divarin voittaja on selvillä viimeistään 25. huhtikuuta. Finaalin voittanut joukkue lunastaa paikkansa Korisliigassa kaudella 2019-20 ja hävinnyt joukkue pelaa liigakarsinnan Korisliigan runkosarjan viimeiseksi sijoittunutta vastaan alkaen 28.4.

Divari B:n avausottelut 7.10.
Miesten I divisioona B pelataan alkavalla kaudella 12 joukkueen voimin ja ensimmäinen kierros pelataan sunnuntaina 7.10. Pudotuspelit alkavat divari A:n tapaan 20. maaliskuuta ja sarjan voittaja on selvillä viimeistään 19. huhtikuuta.

Naisten divari käyntiin 14.10.
Naisten I divisioona pelataan kymmenen joukkueen kaksinkertaisena sarjana. Ensimmäinen kierros pelataan sunnuntaina 14.10. ja pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona 13. maaliskuuta. I divisioonan voittaja on selvillä viimeistään 7. huhtikuuta.

Katso otteluohjelmat täältä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote