3×3-koriksen historian ensimmäiset Suomen mestaruudet ratkaistaan 24.-25.8. Espoossa

© Kuva: Juha Tamminen

3×3 SM-lopputurnaus pelataan viikonloppuna Espoossa, jossa on samaan aikaan käynnissä Suomen suurin juniorikoripalloturnaus, Tallink Tournament. Koripallopelejä pelataan Espoossa viikonlopun aikana yhteensä yli 1000.

Kesän aikana on ollut käynnissä 3×3 SM-kiertue, jossa pelattiin yhteensä kuusi miesten ja kolme naisten osakilpailua. Jokaisen turnauksen voittajajoukkue lunasti paikan SM-lopputurnaukseen.

3×3-koriksen Suomen mestaruudet ratkotaan perjantain ja lauantain aikana naisten ja miesten sarjoissa. Pelit pelataan katetulla 3×3-kentällä Metro Areenan parkkipaikalla (Urheilupuistontie 3, 02120 Espoo). Perjantaina pelataan miesten alkulohkopelit ja lauantaina naisten sarja kokonaisuudessaan sekä miesten jatkopelit. Perjantaina otteluita pelataan klo 16:30-19:30 välillä ja lauantaina ohjelmaa on klo 12-19. Otteluohjelmaan ja joukkueisiin voit tutustua täällä.

Miesten voittajajoukkue palkitaan paikalla Berliinin Challenger-turnaukseen. Palkinto sisältää matkat ja täysylläpidon matkan aikana. Berliinin Challenger-turnauksessa palkintorahoja jaetaan 20 000 $ edestä ja voittajalle on luvassa 10 000 $ palkintopotti. Challenger-turnauksen finalistijoukkueet saavat paikan World Tour -osakilpailuun, mikä on tasoltaan luokkansa korkein. Myös naisten sarjan mestareille on luvassa matka majoituksineen kovatasoiseen 3×3-turnaukseen ulkomaille.

3×3 on uusi koripallon olympialaji, joka on ensimmäisen kerran mukana kesäolympialaisissa Tokiossa 2020. 3×3-koripallolle on ominaista nopea tempo sekä näyttävät ja viihdyttävät yksilösuoritukset. Hyvän meiningin peleihin takaa taustalla soiva musiikki ja myös SM-lopputurnauksessa on paikalla DJ.

Lähde: Koripalloliiton tiedote