16-vuotiaiden tyttöjen B-divisioonan EM-kisoissa Suomi tulee pelaamaan mitaleista, kun Sudenpennut pilkkoi Romanian puolivälierissä 77-54 (44-29).

Suomalaiset tarrasivat kiinni tahtipuikkoon jo avausneljänneksellä, mutta puoliajan lähentyessä ero alkoi kasvamaan. Vauhdikas ensimmäisen puoliajan lopetus antoi vauhtia kolmannelle neljännekselle, kun Sudenpennut ravasi 15-0-juoksun, jolla ero venyi yli kahdenkymmenen.

– Kolmanteen neljännekseen olen äärimmäisen tyytyväinen, ensimmäinen puoliaika oli hyvää tekemistä ja viimeinen meni vähän pelailuksi, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Tämä oli meidän tavoiteportaissa toinen askel eli ensimmäinen pakkovoittopeli. Nyt sitten yritetään selviytyä sellaiseen tilanteeseen, että lähdemme kotimatkalle mitali kaulassa.

Suomen onnistujiin kuuluivat Teresa Seppälä (12/5), joka piti Suomen pelissä kiinni alkutahmeuden aikana heittäen Sudenpentujen ensimmäiset kymmenen pistettä. Vähemmillä minuuteilla taas erottui Liisa Taponen, joka väänsi reilussa kolmessa minuutissa kuusi pistettä ja neljä levypalloa.

– Siinä vähän lämmiteltiin Liisaa Kreikkaa varten. Katsotaan, että ketä Kreikka pistää kentälle ja jos sieltä tulee Liisan pelaaja, niin Liisa on valmis.

Yli kymmenen pisteen Seppälän kanssa pääsivät Janette Aarnio (15/6/3 syöttöä), Alexandra Ailus (12/1) ja Kati Ollilainen (10/4/5 syöttöä).

Suomi saa vastaansa perjantaina välierissä Kreikan, jota vastaan valmistavalla jaksolla Suomi pelasi kaksi ottelua sekä Ateenassa että Kisakalliossa. Jokainen harjoitusmaaotteluista päättyi Kreikan niukkaan voittoon.

Ottelutilastot